“İşini iyi yapamayan gider”

Başkan Karaosmanoğlu, AYKOME Üst Kurul Toplantısı´nda müteahhitlere sert uyarılarda bulundu:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi`ne iş yapan müteahhit firmalara göz dağı verdi. Başkan Karaosmanoğlu, “Ben taşeron tanımam. Benim muhatabım müteahhittir. İşini iyi yapan, kaliteli yapan, vatandaş memnuniyetini sağlayan benimle çalışır. Bunları yapamayan ise gider” dedi.

“İYİ YAPAN, BAŞIM ÜSTÜNE”
AYKOME Üst Kurul Toplantısı, dün (çarşamba) Büyükşehir Belediyesi`nde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, müteahhit firmaları sert cümlelerle uyardı. Kocaeli`nde alt yapı çalışmaları nedeniyle kimsenin vatandaşa sıkıntı çektirmeye hakkı olmadığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, kaliteli iş yapmayan müteahhitlerle yollarının ayrılacağını belirtti. Karaosmanoğlu, işini layıkıyla yapan müteahhitlerin tebrik edilmesi gerektiğini belirterek, “Böyle olan arkadaşlarımız başım gözüm üstüne. Bu arkadaşlarımızın parasını, işi biter bitmez, bir saat bile bekletmeden verin” şeklinde konuştu.

“SOKAKLARI PERİŞAN BIRAKMAYIN”
Başkan Karaosmanoğlu konuyla ilgili olarak personelini de uyararak, “İhalelere çıkmadan önce firmaları iyi değerlendirin. İşini iyi yapmış olanları tercih edin. İş devam ederken sıkça denetleyin. Şartnameyi uymayan hangi müteahhit olursa olsun hemen işi bıraktırın” diye konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu toplantıda alt yapı çalışması yapılan bölgelerdeki belediye başkanlarına da seslenerek, “Sokakları en kısa sürede toparlayın, perişan bırakmayın” talimatını verdi.

İKİ ÖRNEK BELEDİYE
Büyükşehir Belediyesi`nin şu an için 22 ayrı belediyede doğalgaz çalışması gerçekleştirdiğini söyleyen Karaosmanoğlu, “Bu süreci tüm belediyelerimizle el ele vererek atlatacağız. Vatandaş sıkıntı çekiyor. Çalışması biten sokakları ekiplerinizle yıkayıp, temizleyin. Bu iş Büyükşehir Belediyesi`nin demek gibi bir lükse sahip değiliz” ifadesini kullandı. Karaosmanoğlu bu konuda geçen hafta gittiği Uzuntarla ve Köseköy Belediyeleri`ni örnek verdi.

ÜST YAPIYA ÖZEN YOK
AYKOME Üst Kurulu, daha sonra Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığındaki gündem maddelerine geçti. Gündemin en önemli maddesini alt yapı hizmeti yapan kurum ve firmaların çalışmalarını tamamladıktan sonra üst yapı çalışmasını gerekli şartlarda gerçekleştirmedikleri oluşturdu. Üst yapı şartı ile çıkılan ihalelerde alt yapı çalışması bittikten sonraki bir ay içinde ilgili firmanın bölgeyi yeniden eski haline getirmesi ve üst yapı çalışmasını bitirmesi gerekiyor.

“SONUÇLARINA KATLANIRSINIZ”
Söz konusu sorun AYKOME Daire Başkanı Fazile Özkurt tarafından kurul üyelerine resimli belgeler halinde gösterildi. Derince, Karşıyaka, Değirmendere, Gölcük, Sarımeşe gibi beldelerde yapılan alt yapı çalışmaları kurula sunulurken, somut bir şekilde firmaların üst yapı çalışmalarını ya yapmadıkları ya da şartnameye uygun malzeme ile kapatmadıkları gözlendi. Firmaların çıkan toprağı kullandığı, bu nedenle de sokakta çökme ve çamur deryaları oluştuğu tespit edildi. Ortaya çıkan tabloyu iyi niyetin suistimali olarak değerlendiren Genel Sekreter Karaloğlu, “Buna göz yummamız mümkün değil. Bu durumda firmalar bunun sonuçlarına katlanacaklar” dedi. Genel Sekreter Karaloğlu, bu tür durumlarda söz konusu üst yapı çalışmasını Büyükşehir Belediyesi`nin üstleneceğini, faturanın da ilgili kurumlara çıkarılacağını söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!