İşçi mutsuzken biz mutlu olamayız

TİS görüşmelerinin ilk toplantısına katılan Başkan Karaosmanoğlu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU`da çalışan yaklaşık 4 bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin ilk görüşmeleri cuma günü itibariyle başladı. Büyükşehir, İSU ve sendika temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya katılan Başkan Karaosmanoğlu, “İşçiler bizim dostumuz, kardeşimiz. İşçi kalkınacak ki kent kalkınsın” dedi.

SAMİMİ BİR HAVADA
Büyükşehir Belediyesi`nde oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen görüşmelere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve aynı zamanda Yerelsen Başkanı olan Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ersin Yazıcı, Yerelsen Başkan Vekili Dr. Mustafa Çöpoğlu, Büyükşehir Personel Daire Başkanı Tansel Sağlam, İSU Personel Daire Başkanı Mustafa Giray, Belediye-İş Sendikası 1 No`lu Şube Başkanı Osman Suat Kalyoncu, Belediye-İş 2 No`lu Şube Başkanı Bayram Özkan ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

“ALINTERİNİN TEMSİLCİSİYİZ”
Görüşmeler öncesinde fikirlerini aktaran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Alın terinin temsilcisiyiz. Yürüyüşümüz belli, beklentilerimiz belli. İşçimizin hakkını vereceğiz. Ama bunun da karşılığını isteyeceğiz. Hep bana hep bana demeyeceğiz. Bir sana bir bana diyeceğiz” şeklinde konuştu.

“REKABET İÇİNDE OLMADIK”
İşçilerin daha verimli hale gelmeleri için sendikaların eğitim faaliyetlerine ağırlık vermesi gerektiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Siz sendikacı olarak işçileri temsil ediyorsunuz. Biz de belediyeyi temsil ediyoruz. Asla bir rekabet içinde değiliz. İşçiler bizim dostumuz, kardeşimiz. İşçi mutsuzken biz mutlu olamayız. İşçi kalkınacak ki kent kalkınsın. İşçi alın terinin karşılığını mutlaka almalı. Ancak çalışanla çalışmayan bir tutulmamalı. Gelişmiş ülkeler, insana ürettiğine göre karşılık veriyor” dedi.

“KİMSEYE İŞ SÖZÜ VERMEDİM”
İşsizliğin dünyadaki en büyük toplumsal sorun olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu şunları söyledi: “İşsizlik çok büyük bir sorun. Cuma namazı için Fevziye`ye gittim. Camiden belediyeye gelene kadar en az 10 kişi yolumu çevirdi. Hepsinin de sorunu işsizlikti. Seçim döneminde ben kimseye iş vaadinde bulunmadım. Ancak vatandaşlarımıza iş sahaları açmak için çalışmalarımız devam ediyor. Örneğin İZGAZ`ın yaptığı büyük yatırımlar sonrası bu şehirde yaşayan birçok insan çeşitli alanlarda ekmek yeme imkanı buldu.”

“BAŞKAN YÜZÜNÜ DÖNDÜ”
Belediye-İş 1 No`lu Şube Başkanı Osman Suat Kalyoncu ise, Başkan Karaosmanoğlu`nun işçiye sırtını değil, yüzünü döndüğünü kaydetti. “Bu kurumdan ekmek yiyorsak, bu kurumun menfaatlerini düşünmek zorundayız. Toplu iş sözleşmesini masa başında bitirmek istiyoruz” diyen Kalyoncu, Başkan`a tüm işçiler adına bayram ikramiyeleri nedeniyle teşekkür etti. Belediye-İş 2 No`lu Şube Başkanı Bayram Özkan da, belediye başkanını siyasi bakışına değil, işçiye bakış açısına göre değerlendirdiklerini belirtti.

“KENTİ DÜŞÜNÜN”
Salondan ayrılmadan önce Yerelsen yöneticileri ile sendika temsilcilerinden kentin kalkınmasını ön planda tutmalarını isteyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kent kalkınırsa, bu herkese yansır. Kentin menfaatlerini ön planda tutun ve bu doğrultuda bana gelin. O zaman ben de sizin isteklerinize o yönde cevap veririm. İşçi zenginleşirse, kent de zenginleşir. İşçimizin alın terini geldiğimiz ilk günden itibaren hep ön planda tuttuk, bu tutumumuzu aynı şekilde sürdüreceğiz” dedi. Karaosmanoğlu`nun salondan ayrılmasının ardından Yerelsen yöneticileri ile sendika temsilcileri arasında ilk maddeler üzerinde görüşmelere başlandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!