İş yerleri bayanlar için sosyal alana dönüşüyor

Yıldız Konutları’ndaki iş yerleri bayanlar için spor ve sosyal aktivitelerini yapabilecekleri bir yer haline getiriliyor.

İş yerleri bayanlar için sosyal alana dönüşüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kadınların sosyal hayatta daha çok yer almaları için onlara çeşitli imkânlar sunuyor. Bu kapsamda kadınlar için kentin pek çok yerinde yapılan sosyal alanlardan biri de, Yuvam Akarca Mahallesi’nde yer alan Yıldız Konutları’nda oluşturuluyor. Buradaki toplam bin 250 metrekarelik işyerleri bir dizi çalışmanın ardından kadınlar için spor ve yaşam alanına çevriliyor.  

SPOR VE YAŞAM ALANI
Çalışma büyük oranda tamamlandı. İşyerlerinde boya işleri ve elektrik ve diğer tesisat uygulamaları yapılıyor. Seramik imalatları biten çalışmada alçıpan uygulamaları da tamamlandı. Spor ve yaşam alanı çalışmaları tamamlandığında bölgede yaşayan kadınlar için cazibe merkezi olacak. Bin 250 metrekare kullanım alanına sahip olan işyerleri salon ve odalara bölünerek spor ve yaşam alanı haline getiriliyor. 

ÇOCUK KULÜBÜ
Spor ve yaşam alanında bayanlar aktivitelerini yaparken çocuklar da farklı uğraşlarla vakit geçirecek. Oluşturulacak çocuk oyun kulübünde 26 metrekare oyun atölyesi yer alacak. Yine aynı ebatlarda oyun alanının bulunacağı kulüpte bir de bakım odası yapılacak. 

KÜTÜPHANE VE ETÜD SALONU
Yapının spor alanı bölümünde 150 metrekare çok amaçlı spor salonu, 50 metrekare 31 adet dolaplı soyunma odası yer alacak. Soyunma odasından direkt ulaşımlı sauna bölümü, duş, vitamin bölümü ve çok amaçlı 43 metrekarelik plates ve dans salonu spor alanında yer alacak diğer bölümler olacak. Projede 130 metrekarelik bir de kütüphane ve etüt salonu bulunacak. 

ATÖLYELER
Yaşam alanında 38, 63, 85 ve 89 metrekare ebatlarında dört ayrı atölye yer alacak. En büyük atölyede müzik ve resim uygulamaları yapılacak. Projede 40 metrekare ölçülerinde 25 kişilik seminer odası ve 50 metrekare sergi bölümü bulunacak. 60 kişilik eğitim salonu, 10 metrekare toplantı odası ile 30 metrekare bekleme bölümü proje içerinde yer alacak. 

BAYRAMOĞLU’NDA TESİS
Öte yandan kadınlar için bir sosyal tesis de Darıca Bayramoğlu’nda oluşturuldu. Çalışmalarını tamamlanan tesis kadınların faydalanacağı bir mekân olacak. Kadınlara yönelik yapılan tesis; spor, toplantı, seminer gibi organizasyonlarda onlara hizmet edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!