İpekyolu ve Yeniköy´e yakıştı

KO-MEK yıl sonu sergileri düzenlenen törenlerle açıldı

Kısa adı KO-MEK olan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında yıl sonu sergileri heyecanı devam ediyor. Kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin görücüye çıktığı sergilerin son durağı, İpekyolu ve Yeniköy kursları oldu.

BÜYÜKŞEHİR´İN KATKISIYLA
Şirinköy Kalıcı Konutları bölgesinde bulunan İpekyolu Kurs Merkezinde düzenlenen ilk tören, merkez önündeki açık alanda yapıldı. Kursiyerler adına söz alan Filiz Kegan kısa bir teşekkür konuşması yaparken, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu kurslar hakkında bilgi verdi. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise yapılan çalışmalarla Gölcük ve çevresinin depremden önceki güzel günlerine yeniden döndüğünü, bunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkısının çok büyük olduğunu söyledi.

KURDELEYİ KURSİYER KESTİ
Törende son sözü alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, sadece Gölcük´ün değil Kocaeli´nin her tarafını pırıl pırıl yapmaya özen gösterdiklerini ifade etti. Karaosmanoğlu, “Gölcük´te çok şey güzelleşti. Bu yıl Gölcüklüler denizin imkânlarından daha çok faydalanacak, rahatlıkla birçok noktadan denize girebilecekler. Yaptığımız çalışmaların karşılığını görmeye başlıyoruz. Bu sevindirici ama daha yapacak çok işimiz var” dedi. KO-MEK merkezlerinin önemini de vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, serginin kurdelesini ise mefruşat öğrencilerinden Tülin Üzen´le birlikte kesti.

TOPLAM 364 KURSİYER
Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Orhan Merdanoğlu ve mahalle muhtarları da katılırken, takı tasarımı, mefruşat, giyim, Arapça, İngilizce ve aerobik branşlarında toplam 364 kursiyer eğitim aldı.

ELEKTRİKLER KESİLİNCE
Yeniköy´deki açılış ise sürprizle başladı. İstiklal marşının okunmasının ardından elektrikler kesilince protokol konuşmaları iptal edildi ve hemen açılışa geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karosmanoğlu, Yeniköy Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve kursiyer Dilek Erinç tarafından kurdelenin kesilmesinin ardından protokol ve davetliler sergiyi gezdi. Elektriklerin gelmesi ile program kaldığı yerden devam etti.

BU HAFTA İKİ AÇILIŞ DAHA
Denizdibi İlköğretim Okulu Bale ve Yeniköy Hayat İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ise izleyicilerden yoğun alkış aldı. 12 branşta, toplam 551 kursiyerin eğitim aldığı Yeniköy kurs merkezinde, idareci Esra Altınışık ile birlikte 10 usta öğretici görev yaptı.
Öte yandan KO-MEK sergilerine çarşamba günü saat 14.00te Derince ile devam edilecek. 1 Haziran Perşembe günü saat 14.00´te ise Gebze merkez KO-MEK kursu açılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!