İnönü Caddesi pırıl pırıl

Alt ve üstyapısı yenilendi, modern bir görünüm kazanan cadde çift yönlü trafiğe açıldı

Büyükşehir Belediyesi, İzmit merkezinin en önemli caddelerinden biri olan ve trafiğin büyük yükünü çeken İnönü Caddesi´nde çalışmalarını tamamladı. Alt ve üstyapısı değiştirilip, modern bir görünüme kavuşturulan cadde, yeniden trafiğe açıldı. Dün toplanan UKOME, tek şeride düşürdüğü trafik akışını, dünden itibaren yeniden çift şeritli eski düzene getirdi.

ÖNCE ALTYAPISI YAPILDI
Kolordu Komutanlığı eski binası ile Gazanfer Bilge Bulvarı arasında bulunan ve İzmit merkezinin en önemli arter damarı konumundaki İnönü Caddesi´nde İSU tarafından 7 ay önce başlatılan  altyapı çalışması, bir süre önce tamamlanmıştı. Caddenin paslanmış ve asbestli olan içmesuyu boruları tamamen değiştirilip, yağmursuyu kanalları ve kanalizasyon hatları yeniden düzenlendi. Yapılan çalışma sayesinde, cadde üzerinde oturanlar temiz içmesuyuna kavuşurken, her yağmur sonrası yaşanan su baskınları giderildi.

CADDE PIRIL PIRIL
Altyapının tamamlanmasından sonra Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, caddenin üstyapısını yapmak için, caddeyi 4 bölüme ayırdı. Hem trafiği engellememek, hem de üstyapıyı bir an önce tamamlamak için yapılan planlama ile sorun yaşanmadan, sonuca gidildi. Caddenin tamamı asfaltla kaplandı. Son bölüm olan Baç Kavşağı ile Gazanfer Bilge Bulvarı arasındaki bölümün tamamlanıp, trafiğe açılmasıyla, caddenin tamamı hizmete girmiş oldu. Farklı ve kentimize yakışır bir görünüm kazanan İnönü Caddesi, alt ve üstyapısı ile 50 yıl süreyle hizmet verecek konuma geldi.

TRAFİK YENİDEN ÇİFT YÖN
Cadde üzerinde tek yön olarak uygulanan trafik akışı, dün toplanan UKOME´nin aldığı karar ile yeniden eski haline dönüştürüldü. İzmit´in ana arter damarı konumundaki İnönü Caddesi üzerindeki tek yön trafik akışını görüşen UKOME, cadde esnafının isteğini de dikkate alarak, dün itibarı ile trafiğin çift yönlü olarak çalıştırılmasını karara bağladı. Toplu taşıma araçları, daha önce olduğu gibi, Alemdar Caddesi´nden Demiryolu Caddesi´ne dönerek, buradan Bulvar´a doğru devam edebilecek.

PARK YASAĞI GETİRİLDİ
İnönü Caddesi üzerinde daha önce tek taraflı olarak araç parkı yapılırken, yeni düzenleme ile kaldırımların genişletilmesi, yolun daralmasına neden oldu. Çift yönlü trafik akışı kararını alan UKOME, cadde üzerinde Baç Kavşağı ile Cumhuriyet Parkı arasındaki bölümde araç parkına yasak getirdi. Bu bölgeye park edecek olan araçların, trafiği engelleyeceği, bu yüzden de trafik ekipleri tarafından çekici ile çekileceği belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!