İmar Planı namusumuz olsun

Başkan Karaosmanoğlu´ndan Belediye Başkanlarına seslendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilimiz için büyük önem arz eden Nazım İmar ve Çevre Düzeni Planı çalışmalarıyla ilgili olarak belediyelerin görüş ve düşüncelerini dinledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hazırlanan planların mutlak surette korunmasını istedi.

 

PLANLI GELİŞMENİN ÖNEMİ
1/50 binlik Çevre Düzenleme Planı ile 1/25 binlik Nazım İmar Planı üzerindeki hazırlıkların ele alındığı toplantıya, ilçe ve ilk kademe belediyelerinin başkanları ile belediyelerin imar müdürleri katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Başkan Karaosmanoğlu, şehirlerin planlı gelişmesinin önemini anlattı, plansız gelişmenin kentlerde sadece alt yapı sorunları değil, çevre, yol ve yapılaşma gibi pek çok soruna da neden olduğunu söyledi.

“YETKİYİ BİRLİKTE KULLANALIM”
Başkan Karaosmanoğlu, “Bugüne kadar tüm bu sorunlardan yakınan taraftık. Bugün ise karar mercii bizleriz. Kocaeli`nin genelini sizlerle birlikte çok iyi planlamalıyız. Merkezi hükümet tüm yetki ve kaynakları bize devretti. Mazeret bulacak hiçbir nedenimiz yok. Bu kentin alt yapısını, yeşilini, denizini ileri bakarak planlayalım. Tüm bunları yaparken yetkimizi hep birlikte kullanalım” dedi.

2025 DEĞİL, 2023`E GÖRE
Makro planların 2025 yılı değil, Cumhuriyet`in 100. yılına denk gelen 2023 yılına göre yapılmasını isteyen Başkan Karaosmanoğlu, “Cumhuriyet`in 100. yılında Kocaeli`nin tüm ilçe, belde ve köyleri bir dünya kenti olacak” ifadesini kullandı.

“KİMSEYE DELDİRTMEYELİM”
Nazır İmar ve Çevre Düzeni Planı`nın yap boz tahtasına dönmemesi için herkesin katılımı ile ve bir defa hazırlanmasını isteyen Karaosmanoğlu, “Kocaeli`nin gelişmesi için hazırlanan bu planı hiç kimseye deldirtmeyeceğiz. Bunu kendimize namus addedeceğiz. Büyüklerimizin bize bıraktığı mirası çok daha güzel ve yaşanılabilir bir kent olarak gelecek nesillere bırakacağız” açıklamasını yaptı. Başkan Karaosmanoğlu`nun konuşmasından sonra devam eden bilgilendirme toplantılarının belirli aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!