İmar müdürleriyle 3. toplantı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı, ilçe ve belde belediyelerinin imar müdür ve temsilcileriyle bir kez daha toplantı düzenledi.

İmar tadilatlarıyla ilgili toplantı, Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi. Toplantıya konuşmacı olarak Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç, şehir planlamacıları Mevlüt Bozdağ, Arzu Yiğit ve Gönül Alkan katıldı.

NAZIM PLANI BÜYÜKŞEHİR YAPACAK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gökmen Mengüç, önce konuyla ilgili genel bilgiler verdi. Mengüç, “5216 sayılı Yeni Büyükşehir Yasası, 23 Temmuz 2004 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu tarihten itibaren ilimiz sınırları içerisinde bulunan tüm ilçe ve belde belediyelerinin Nazım İmar Planı`nın yapılması Büyükşehir Belediyemize, uygulama planı ise ilçe ve belde belediyelerine ait” dedi.

ÇEVRE DÜZENİ PLANI MALİYETLİ

Mengüç ayrıca ilçe ve belde belediyelerinin tamamında Çevre Düzeni Planı`nın da yapılması gerektiğini, planın hazırlık maliyetinin çok yüksek olması nedeniyle Çevre ve Orman Bakanlığı`nın katılımını sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!