İmar komisyonu tipiye yakalandı

İmar planında tadilat istenilen arazileri yerinde keşfe çıktılar

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, başkanlığını yaptığı İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri ile birlikte, imar planında tadilat yapılması istenen yerlerde incelemeler yaptı. Komisyon üyeleri, dün çıktığı inceleme sırasında yüksek köylerde kar ve tipiye yakalandı.

KÖYLERE ÇIKTILAR
Kocaeli`nin değişik bölgelerinden Büyükşehir Belediyesi`ne müracaat ederek, arazileri ile ilgili imar planında tadilat yapılmasını isteyen vatandaşların taleplerini değerlendiren İmar ve Bayındırlık Komisyonu, keşif çalışması yaptı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker başkanlığında, meclis üyeleri Hicran Uzun, Aytekin Öner, Planlama Müdürlüğü`nde şehir plancısı olarak görev yapan Mevlüt Bozdağ ve Gönül Alkan`dan oluşan heyet, kar yağışına aldırmadan keşif çalışmasına çıktı. 5216 Büyükşehir Yasası ile birlikte köylerde uygulanmaya başlanan imar planında değişiklik yapılmasını isteyen vatandaşların itirazlarını yerinde inceleyen heyet, köylere giderek, arazi yapılarını yerinde gördü. Kar ve tipi yüzünden zor anlar yaşayan heyetin özverili çalışması, köylüleri hayrete düşürdü.

5 AYRI BÖLGE İNCELENDİ
İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri, önce Saraybahçe sınırları içindeki Veliahmet Mahallesi ile Turgut Mahallesi`nde incelemelerde bulundu. Daha sonra sırası ile Bahçecik, İhsaniye ve Karamürsel`e bağlı Dereköy`de çalışmalar yapıldı. Kar ve tipi yağışı altında sürdürülen çalışmalar sırasında, aracın çıkamadığı yerlere heyet üyeleri yaya çıkmak zorunda kaldı. Büyük bir özveri ile sürdürülen çalışma, hazırlanacak rapor halinde Büyükşehir Belediye Meclisi`ne sunulacak.

“SORUNLARI ZAMANINDA ÇÖZÜYORUZ”
Komisyon Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, yeni yasa ile birlikte bütün köylerde imar uygulamasına başlandığını, bu sayede çirkin ve kaçak yapılaşmanın önüne geçileceğini söyledi. Bazı kişilerin imar planında özellikle yolların kaydırılmasını istediğini anlatan Şeker, “Şu anda bir şey söylememiz mümkün değil. Planda yapılması istenen değişiklikleri arazinin yapısını bilmeden uygulamamız imkansızdı. Bu yüzden keşif yaptık. Sunacağımız rapor mecliste görüşülüp, karar verilecek. Çalışmamız biraz zor koşullarda oldu. Fakat bizim için önemli olan görevdir. Koşullar ne olursa olsun, vatandaşa yasalar doğrultusunda yardımcı olmak, sorununu bir an önce çözmek için bu görevdeyiz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!