İlk Adım Köprüsü trafiğe açıldı

İki ayda tamamlanan köprünün adını Başkan Karaosmanoğlu koydu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı projeler için hizmet anlayışında farklı bir çalışmaya öncülük yaptı. Temelini attığı her projenin bitiş tarihini önceden belirleyen Büyükşehir Belediyesi, bu anlayışla yaptırdığı 42 Evler Köprüsü`nü belirlediği 60 günlük süre içinde tamamladı. Dün törenle trafiğe açılan köprünün adını koyan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu köprünün adı bu anlayışta ilk olduğu için İlk Adım Köprüsü olsun” dedi.

İKİ AYDA TAMAMLANDI
Temeli 21 Nisan tarihinde atılan, Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi`ni Kullar ile D-130`a bağlayan köprü, önceden belirtilen 2 aylık gibi kısa süre içinde tamamlanarak, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. 
Bağlantı yolları ve çevre düzenlemelerinin de tamamlanmasıyla hazır hale gelen köprünün açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Metin Yahşi, belde belediye başkanları, Büyükşehir üst düzey yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

280 PROJE HAZIR
Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman`ın verdiği teknik bilgilerden sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç, sadece Büyükşehir Belediyesi birimleri için 280 adet proje geliştirdiklerini, pek çok projenin ihale aşamasında olduğunu söyledi. Bir proje için Kamu İhale Kanunu gereğince 74 gün beklediklerini ifade eden Bilgiç, “Projelerin temellerini atmadığımız için kamuoyuna yansımıyor. Ancak sabırlı olalım. Hizmetlerimiz arka arkaya gerçekleşecek” dedi. Kocaeli Vali Yardımcısı Metin Yahşi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin halka büyük hizmetler vermeye başladığını ifade etti.

ADINI BAŞKAN KOYDU
Temeli atılan projeler için farklı bir anlayışla hareket ederek, her projeye bitiş süresi veren anlayışın ilk ürünü olan köprünün açılış töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu , ilk olarak isim konusundaki belirsizliği netleştirdi. Karaosmanoğlu, “Bildiğim kadarıyla bu köprünün bir adı yok. O halde bu köprünün adı İlk Adım Köprüsü olsun. Neye ilk adım? Hizmete ilk adım. Çünkü bu köprü hizmete giren ilk çalışmamız” diyerek köprüye adını verdi.
Başkan Karaosmanoğlu, “Halkımız sabırsızlanıyor. Ama önemli ve büyük hizmetleri derli toplu yapmamız gerekiyor. Plansız, programsız yapılan işler, bir süre sonra işlevini yerine getiremiyor, çözüm değil sorun oluyor. Bu işler için bir plana, programa, dizayna ihtiyaç var. Planları tartışmaya ihtiyaç var. Nitekim gerçekleştirmeyi düşündüğümüz büyük projeleri kent dinamikleriyle paylaşıyoruz. Çünkü akıl akıldan üstündür” dedi. 

YARIM KALAN PROJELER
Başkan Karaosmanoğlu plansız programsız yapılan işler nedeniyle halkın hizmet alamadığını hatırlatarak, “Temeller atılıyor, çalışmalar aylarca, yıllarca bitmiyor. Ödenek bitiyor, ek ödenek ayrılmıyor. Kocaeli`nde bile bu şekilde onlarca proje var. Örneğin Gebze Kültür Sarayı. Temeli 15 yıl önce atıldı. Bunların bir kısmını biz üstlendik. İnşallah bu dev sarayı Kocaelililer`e kazandıracağız” şeklinde konuştu.

SÖZ VERDİĞİMİZ TARİHTE
Köprünün küçük, mütevazı olduğunu ama önemli bir hizmeti gerçekleştireceğini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu köprünün temelini atarken 25 Haziran`da açılışını yapacağımıza dair söz vermiştik. Şimdi bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Dün temelini attığımız Bahçecik Kültür Sarayı`nın açılışını da inşallah 30 Aralık 2005 tarihinde, saat 14.30`da yapacağız” diyerek, başlatılan yeni anlayışın hizmetin çileye dönüşümünü önleyeceğini dile getirdi.

İLK GEÇİŞİ BAŞKAN YAPTI
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını tamamladıktan sonra Vali Yardımcısı Yahşi ile birlikte köprünün kurdelesini kesti. Köprü çevresinde kısa bir tur atan Karaosmanoğlu, daha sonra Kullar Belediye Başkanı Mahmut Civelek`in makam arabasına binerek köprü üzerinden ilk geçişi yaptı. Başkan Karaosmanoğlu bir ara, İlk Adım Köprüsü`nün hemen yanında bulunan ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından restore edilen tarihi köprüyü de gezdi. Köprüdeki çalışmaların 6 yıldır sürdüğü belirtildi.

İKİ AY İÇİNDE TAMAMLANDI
İzmit sahil yolu ile 42 Evler Mahallesi`ni D-130 ve Kullar sapağına bağlayacak olan, Eski Gölcük Yolu Köprüsü ile D-100 Karayolu trafiğini azaltması beklenen İlk Adım Köprüsü, 426 milyar liraya mal oldu. 12.5 metre genişliğinde, 24 fore kazık üzerine yapıldı. İş bitirme süresi 5 ay olduğu halde 2 ay içinde tamamlanan köprünün temel atma töreni, 21 Nisan 2005 tarihinde gerçekleştirilmişti.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!