“İlimtepe de çözüm yoluna girdi”

197 Akçakoca Konutları üyesine anahtarlarının teslim edildiği törende Başkan Karaosmanoğlu bir müjde daha verdi

Temeli Bekirpaşa Belediyesinin yeni kurulduğu dönemde atılan, ancak yaşanan bazı sorunlar nedeniyle yıllardır tamamlanamayan Akçakoca Konutları`nın problemleri, Büyükşehir ve Bekirpaşa Belediyesi`nin önemli katkılarıyla bir bir aşılıyor. Süleyman Demirel Kültür Merkezinde hafta sonunda düzenlenen törenle, 197 daire sahibi daha anahtarlarına kavuştu.

 

“ÇÖZÜLEMEZ DİYORLARDI”
Törende konuşan Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, diğer daire sahiplerinin de borçlarını ödemeleri halinde anahtarlarını teslim alabileceklerini söyledi. Herkesin “çözülmez” dediği sorunların tek tek çözüldüğünü hatırlatan Köktürk, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte bu konuda çok çaba harcadık. Siyasi girişimlerimiz oldu. Bürokrasiyi aşmak için her kapıyı çaldık. Çok engeller çıktı, çok sıkıntılar oldu. Akçakoca sorunu, ‘uçuruma düşmüş otobüs` gibiydi. Yola çıkardık” dedi

“ÇAY İÇMEYE GELECEĞİZ”
Başkan Köktürk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konutların elektriği, suyu bağlandı. İki gün sonra gaz verilecek. Yağmur nedeniyle geciken asfalt 10 gün içinde bitecek. Anahtarlarını teslim ettiğimiz ailelere, inşallah Kurban Bayramı`nda çay içmeye gideceğiz. Bu arada 3, 4 ve 6. etaplardaki 420 daire için de TOKİ ihaleye çıktı. Bunların temel hafriyatı da başladı.”

“AĞABEYLİK YAPTIK”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da sorunun çözümü için büyük çaba sarf eden Başkan Köktürkü kutladı. Karaosmanoğlu gelinen noktayı şu şekilde özetledi: “Bu projede kimin eli kimin cebinde belli değildi. Hem hukuki hem de ekonomik sorunlar vardı. Adeta çıkmaza girmişti. Başbakanımız TOKİye gereken talimatı verince, engeller birer birer aşıldı. Bize de ağabeylik düşüyordu. Gereken parasal yardımı yaptık. Körfez`deki İlimtepe konutları ise Akçakocadan daha kötü durumdaydı. ‘Sizin derdiniz bizim rahatsızlığımızdır` fikriyle İlimtepe de çözüm yoluna girdi. Bütün bu sorunları çözmek için uykularımız kaçsa da bu yuvalardaki sizin huzurunuz ve mutluluğunuz bizim de en büyük güç kaynağımız.”

ALPTÜRK`TEN TEŞEKKÜR
Konuşmaların ardından anahtar teslimine geçildi. Eşi Dr. Ayşe Alptürk`ün anahtarını, bir dönem Telekom Genel Müdürlüğü görevini yürüten İbrahim Hakkı Alptürk, Başkan Karaosmanoğlu`nun elinden aldı. 3 Kasım seçimlerinde MHPden milletvekili adayı olan İbrahim Hakkı Alptürk, “Umudumuzu yitirmiştik. Yatırdığımız paraları nasıl alırız telaşına düşmüştük. Parti rozetini bir tarafa bırakıp ibadet aşkı ile hizmet eden, insanların ümitlerini yeşerten, bizleri yuva sahibi yapan başkanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Törende daha sonra diğer daire sahiplerine anahtarları verildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!