İki dil, tek yürek

Kobeli konuklar ile Büyükşehir Gençlik Korosu´ndan ortak konser

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin davetlisi olarak ilimize gelen Kobe Tansui Korosu ile Büyükşehir Konservatuarı Gençlik Korosu, dün akşam Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde ortak bir konser verdi. Koronun Türk ve Japon üyeleri, hem Türkçe hem de Japonca eserler seslendirdi. 

2 GÜNDE HAZIRLANDILAR
Hazırlık çalışmalarının sadece 2 gün sürdüğü Kobe-Kocaeli Dostluk Konseri`ne Büyükşehir protokolünün ilgisi yoğun oldu. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Başkan Danışmanı Erkan Ayan, Eğitim ve Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu ile çok sayıda vatandaş, konseri büyük bir dikkat ve ilgiyle takip etti.

5 YILDA 9. KONSER
Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Tansui Koro şefi Keizo Nagahara, Kobe ve Marmara depremlerinin iki halkı birbirine yaklaştırdığını söyledi. “Ayrıca Kobe ve Kocaeli`nin insanları çok sıcak” diyen Nagahara, korunun 2000 yılından bu yana Türkiye`de 9 kez konser verdiğini, bunun 8`inin Kocaeli`nde gerçekleştirildiğini dile getirdi. Konser sonrası Başkan Vekili Şeker ve Genel Sekreter Karaloğlu, Japon ve Türk koro üyelerine çiçek takdim etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!