“Hizmete çelme takanlar var”

Başkan Karaosmanoğlu, millet menfaatine yapılan hizmetleri engelleyenlere tepki gösterdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kentsel Dönüşüm Projesi´nin uygulamaya konulacağı mahalle muhtarları Vedat Yoldaş (Cedit), Yaşar Eker (Erenler), Nazhanım Yazar (Topçular) ve Cedit Mahallesi Şeyh Avni Sokak sakinleriyle ayrı ayrı bir araya geldi. Türkiye´de kooperatifçiliğin “köşe dönmece” şekline dönüştüğünü belirten Karaosmanoğlu, bu güvensiz ortamda Kent Konut A.Ş´nin güvenli ve düşük faizli kredi ile vatandaşı konut sahibi yaptığını ve model haline geldiğini söyledi.

HERKESE SAĞLIKLI KONUT
Kocaeli geneline yayacakları Kentsel Dönüşüm Projesi´nin, yaşanabilir bir çevre için gerekli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu projeye bağlı olarak 5 yılda 20 bin konutu hedef aldıklarını söyledi. İnsanların sağlıksız bir ortamda yaşamasını önlemek için başlatılan proje sayesinde, herkesin sağlıklı, dayanıklı ve çağdaş konutlara kavuşacağını ifade eden Karaosmanoğlu, bazı çevrelerin bu hizmeti önlemeye çalıştıklarını dile getirdi.

“KAPRİS VE İHTİRASI BIRAKALIM”
Yaptığı görüşmelerde Cedit, Erenler ve Topçular Mahallesi için yapılacak çalışmaları anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, herkesin kente hizmet için çaba göstermesini istedi. Kocaeli´nin uzaktan sorunu yokmuş gibi gözüktüğünü anlatan Karaosmanoğlu, “Ama Türkiye´de en sorunlu il Kocaeli. Bu sorunları gidermek için hizmet etmeye başladık. Fakat bazı çevreler rahatsız oldu. Herkes şunu bilsin, millete hizmet etmenin sağcılığı solculuğu olmaz. Hizmetin önünü kesmek için birtakım kılıflar uydurulur mu? Duble yol yapılacak, ‘yaptırmam´. Senin kaprisin yüzünden bu yükü insanlar çekmek zorunda mı? Buna alet olanlara sesleniyorum. Kaprisleri, ihtirasları bir kenara bırakalım. Ne oldum delisi olma anlayışını terk edellim. Millet yararına hizmeti kim yaparsa yapsın destek olalım” dedi.

“MİLLET MENFAATİ ÖNEMLİ”
Çalışmalar sırasında milletin, yoksulun, öksüzün parasını kullandıklarını hiçbir zaman unutmadıklarını söyleyen Karaosmanoğlu, tüyü bitmemiş bebelerin hakkını kimseye yedirmeyeceklerini dile getirdi. Yapılan yolu engellemeye çalışan bazı çevrelerin dolduruşuna gelinmemesini isteyen Karaosmanoğlu, “Maalesef Kocaeli´nde herkes birbirinin ayağına nasıl çelme takacağı ile uğraşıyor. Yapılan hizmeti çelme ile nasıl devririm düşüncesinde olanlar var. Bu insanların oyununa gelmeyelim. Ben 2 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanıyım, bu kente, bu kent insanına yol yapmak, hayatını kolaylaştırmak istiyorum. Fakat azınlık bir kesim bu hizmete engel olmak için çalışıyor. Şuna aykırıymış, buna aykırıymış... Benim yaptığım milletin menfaatine aykırı mı, değil mi? Ben ona bakarım. Millet menfaati hizmetlerimizde herşeyden önemli. O insanların dolduruşu ile mahkeme kapılarında çözüm aramayalım. Gelin birlikte yüreklerimizi ortaya koyalım. Bu kente hizmet edelim” şeklinde konuştu.

GÖRSEL KİRLİLİK ÖNLENECEK
Uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi sayesinde hem insanların daha çağdaş konutlarda yaşayacağını, hem de kentin görsel kirlilikten kurtulacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, mevcut binaların silik, kimlliksiz ve ruhsuz görüntü verdiğini söyledi. Karaosmanoğlu, yapılacak olan çalışmalar sayesinde bu olumsuz koşulların tamamen ortadan kaldırılacağını belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!