Hisareyn “Hasret Köprüsü” için az kaldı

İhsaniye ile Hisareyn´i birbirine bağlayacak Asar Deresi üzerindeki köprü inşaatı tamamlanmak üzere

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hisareyn halkının bir asırlık özlemini gidermek için bir süre önce başlattığı Asar Deresi üzerindeki köprü inşaatını tamamlamak üzere. Hisareyn ile İhsaniye`yi ilk kez birbirine bağlayacak olan köprü, iki beldede yaşayan vatandaşların önemli sıkıntılarını ortadan kaldıracak.


 
ÜRETİCİLER, ÖĞRENCİLER
Ticaretten eğitim hayatına kadar D-130`a bağımlı olarak yaşayan ve bu yola çıkmadan İhsaniye`ye ulaşamayan Hisareynliler, Büyükşehir Belediyesi`nin yaptığı köprü sayesinde dışa açılımını sağlayacak. Geçimini meyvecilikle sağlayan Hisareynli üreticiler, mahsulünü İhsaniye`deki soğuk hava deposu ile Tarım Kredi Kooperatifi`ne götürmek için bundan böyle Büyükşehir Belediyesi`nin yaptığı köprüyü kullanacak. Ayrıca beldede lise olmadığı için İhsaniye`ye giden öğrenciler, aynı şekilde bu köprüyü kullanacak. Köprü inşaatının tamamlanmasıyla Hisareynlilerin yolları, yaklaşık 3 kilometre kısalmış olacak.

UZUN, GENİŞ, SAĞLAM
43 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğindeki betonarme köprü, yanlarındaki 1.5 metrelik yaya geçiş yolları ile birlikte çift şeritli olarak kullanılacak.
Gölcük Devlet Hastanesi ile Saraylı ve Şirinköy`de bulunan kalıcı konutlara ulaşımı da kolaylaştıracak olan Asar Deresi Köprüsü`nün önümüzdeki ay sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!