Hereke´de ortak kazı tam gaz

Ocak ayında başlayan çalışmalarda önemli mesafe kat edildi

Modern kentlerin alt yapı sorunlarını çözdüğü sistem olarak bilinen ortak kazı çalışması, Kocaeli`nin 5 ayrı bölgesinde olduğu gibi, Hereke`de de büyük bir titizlikle yürütülüyor. Uygulandığı caddelerin yaklaşık 20 yıllık alt yapı sorununu ortadan kaldıracak olan çalışmayı Büyükşehir yetkilileri sık sık denetliyor. 

SOYDABAŞ`TAN DENETİM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, ortak kazı programının başındaki isim olan AYKOME Daire Başkanı Fazile Özkurt`la birlikte Hereke`deydi. Beldenin Atatürk, İstasyon ve İnönü Caddeleri`ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Soydabaş, Özkurt`tan gelinen nokta ile ilgili detaylı bilgi aldı. Fazile Özkurt, ocak ayında startı verilen çalışmaları iki ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini kaydederken, Genel Sekreter Yardımcısı Soydabaş da projenin önemine vurgu yaptı.

TÜRKİYE`YE ÖRNEK
Başkan Karaosmanoğlu`nun “Önce alt yapı” talimatıyla hareket ettiklerini, tüm alt yapı hizmetlerinin bir arada yürütülmesi açısından ortak kazı programının büyük önem arz ettiğini dile getiren Soydabaş, “Ekiplerin başarısı, projenin, dolayısıyla da belediyemizin başarısıdır. Türkiye`ye örnek olacak bu projenin tam zamanında ve usulüne uygun olarak tamamlanmasına azami derecede dikkat edelim” uyarısında bulundu.

NELER YAPILIYOR?
“Anahtar teslimi cadde” olarak da tanımlanan ortak kazı programı çerçevesinde, bölgenin içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve elektrik hatları aynı anda ve en uygun şekilde yer altına döşeniyor. Söz konusu caddelerde İZGAZ da doğalgaz hat çalışması yürütüyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!