Hereke halkı kamyonlardan kurtuluyor

Büyükşehir taş ocağı için alternatif yolun yapımına başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yukarı Hereke`de oturan vatandaşların taş ocaklarından malzeme taşıyan kamyonlar yüzünden yıllardır çektikleri çileleri sona erdirmek amacıyla çalışmalara start verdi. İhalesi geçtiğimiz aylarda yapılan çalışma ile hem taş ocağı yolu genişletilecek hem de güzergah yerleşim alanı dışından D-100`e bağlanacak.

YOL KESME EYLEMLERİ
Büyükşehir Belediyesi hizmet alanının genişlemesi ile birlikte ilçe ve beldelerin kangren haline gelmiş sorunlarını bir bir çözmeye devam ediyor. Hereke halkının yol kesme eylemlerine neden olan taş ocağı güzergahı, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yerleşim alanı dışına çıkarılıyor. Toplam uzunluğu 1.8 km olan yolda genişletme çalışmaları hızla devam ediyor. Yol genişliğini her yerde 12 metreye çıkaracak olan müteahhit firmaya bağlı ekipler, zeminin kayalık olduğu bazı bölgelerde kırma çalışması yapıyor.

KIŞ SONU ASFALT
Taş ocağı yolu yapım çalışmaları kış sonuna kadar tamamlanacak. Havaların ısınmasıyla birlikte de yol tamamen asfalt yapılacak. Bölge halkının önemli bir sıkıntısı olan taş ocağı kamyonları, yazın toz, kışın çamur, yılın her günü ise hayati tehlike oluşturuyordu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!