Hereke halısı için önemli proje

Büyükşehir aynı zamanda istihdam olanağı sağlayacak olan “Kadınlarla Yeniden Halıcılıkta Hereke” adlı projeyi tanıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en değerli halıları arasında gösterilen ancak son yıllarda unutulmaya yüz tutan Hereke Halısı için önemli bir proje hazırlığı içinde. Hereke Belediyesi ve halıcı üreticileriyle birlikte bölgede halıcılığı yeniden canlandırmayı amaçlayan “Kadınlarla Yeniden Halıcılıkta Hereke” adlı proje, bölge dinamiklerinin görüşüne sunuldu.

ÜRETİCİLERLE TOPLANTI
Hereke Belediyesi sosyal tesislerinde fikir alışverişi amacıyla düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil, belediye meclis üyeleri ve Büyükşehir üst düzey yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda halı üreticisi, iş adamı ve Halıcılar Derneği yöneticisi katıldı.

HALICILIĞI YAŞATMAK İÇİN
Görüş alışverişi niteliğindeki toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hereke halılarının Türkiye`nin adını dünyaya duyuran bir marka olduğunu, buna rağmen son yıllarda Hereke halıcılığının unutulmaya yüz tutuğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Bu bizim önemli bir geleneğimiz. Bu kültürümüzü yaşatmak ve diğer nesillere aktarmak için bir şeyler yapmak gerektiğine inandık” dedi.

YENİ İSTİHDAM ALANLARI
Hereke Halısı ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım da yörede el dokuması yapan çok az sayıda tezgah kaldığını hatırlattı. Yıldırım daha sonra, “Hereke`de halıcılık sektörünü canlandırmayı hedefleyen projemizle birlikte yörede yeni istihdam alanları açılacak ve toplumda dezavantajlı grup olan işsiz kadınlarımız bu projeden yararlanarak meslek sahibi olacak ve iş bulacaklardır. Bu konuda sizlerden katkı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

TANITIMA KATKI SAGLAYACAK
Hereke Halıcılar Derneği Başkanı Erhan Ör Türk halıcılığı geliştirmek amacını taşıyan projeye dernek olarak her türlü katkıyı yapacaklarını kaydederken, Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil halıcılığın belde için önemine değindi. Maçil, halıcılıkla beldenin tanıtımına da katkı sağlanılacağını ifade etti.

250 KİŞİYE İŞ İMKANI
Yıl içinde start verilmesi hedeflenen proje sayesinde, bölgedeki 250 işsiz ev hanımına iş istihdamı sağlanacak. Bölgede kurulacak tezgahlarda geleneksel Hereke halısı dokumasını öğrenecek olan ev hanımlarına üç yıl süreyle eğitim verilecek. Eğitimin ardından kursiyerler KO-MEK sertifikası alacak. Büyükşehir Belediyesi, bu proje ile bir yandan Kocaeli ve Türk kültürüne büyük bir hizmet yaparken diğer yandan da istihdamı artırmış olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!