Hem güreştiler, hem dizi çevirdiler

“En Son Babalar Duyar”, Darıca Yağlı Güreşleri`ni bölüm yaptı. Darıca Belediyesinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, “En Son Babalar Duyar” ekibine konu oldu.

Darıca Belediyesinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, “En Son Babalar Duyar” ekibine konu oldu. Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu tür ata sporlarının yaşatılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Çekimler sırasında sanatçılar yağlı güreş yaparak, yeni bölümü renklendirdi. 

 

DOMBİLİ VE RAFİ GÜREŞTİ
Star Televizyonu´nda oynayan “En Son Babalar Duyar” dizisi, yeni bölümünde Darıca Geleneksel Yağlı Güreşleri´ni konu olarak seçti. Dizinin Darıca´lı yönetmeni Birol Güven ve dizi ekibine büyük ilgi gösterdi. Çekimi izleyen vatandaşlar, keyifli anlar geçirdi. Dombili rolünü oynayan Erdem Baş ile Rafi rolünü oynayan Max Bendo´nun yağlı güreş tutmaları, dizinin Başrol oyuncusu Hallederiz Kadir rolündeki Levent Ülgen´in Güreş Ağalığı için yaptığı açık artırmayı kazanması ve atla ağalık turu yapması izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

“GELENEKLERİNE BAĞLI BİR MİLLETİZ”
Güreş törenlerine geçilmeden önce Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada er meydanını, emeğin, alın terinin ve mücadelenin meydanı olarak değerlendirdi. Karaosmanoğlu, “Bir toplumu ayakta tutan şey, gelenekleri ve kültürüdür. Güreş, hem spor, hem kültür hem de tarihtir” dedi. Karaosmaoğlu, konuşmasında “En Son Babalar Duyar” dizi ekibine Darıca´ya seçtiklerini için teşekkür etti. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, spor ve sanatın iç içe olduğu organizasyonlara devam edeceklerini söyledi.

AĞALIK AKBAŞOĞLU´NUN
Darıca Nenehatun çayırında yapılan güreşlere değişik kategorilerde ve değişik bölgelerden yaklaşık 300 güreşçi katıldı. Geçen yılın Güreş Ağası olan VİP Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Darıca G.B. Başkanı Halil Akbaşoğlu, 20 bin YTL vererek bu yıl yine Darıca Yağlı Güreşleri Ağası oldu. Başpehlivanlığını TEDAŞ adına yarışan Ankaralı Servet Bulut kazandı. Finalde Servet Bulut´ta yenilen Manisa Bölgesi güreşçilerinden Enver Erişli ikinci oldu.

Güreşlerde Dereceler şu şekilde oluştu

Minik Bir
İbrahim Kahraman
Mustafa Dege
Furkan Keskin ve Yavuz Keskin

Minik İki
Bilal Pehlivanoğlu
Gencay Akbalta
Cihan Uçar ve Kadir Ocak

Minik Üç
Serhat Yılmaz
Ümit İzmir
Ömer Günbaşar ve Ümit Akdağ

Teşvik
Furkan Dikbayır
Nurullah Alageyik
Semih Yılmaz ve Bilal Yavuz

Deste
Yavuz Kocaer
Rıfat Dönmez
M.Davut Demir ve Hüseyin Dege

Toz Koparan
Mehmet Koçerli
İlhan Ergün
Fatih Zorlu ve Murat Fındık

Küçük Orta
Senay Güngör
Ekrem Akın
Alpaslan Aslan ve Erol Basat

Büyük Orta
Güngör Ekin
Ali İmamoğlu
Şenol Başar ve Erkan Ertam

Baş Altı
Ayhan Suzan
Metin Kılıç
Murat Aydoğdu ve Ragip Çogan.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!