“Hedefimiz kültür kenti olmak”

Başkan Karaosmanoğlu 1.Uluslararası Kocaeli ve Çevresi Kültür Sempozyumu´nda konuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Üniversitesi ile birlikte organize ettiği 1. Uluslar arası Kocaeli ve Çevresi Kültür Sempozyumu, Derbent Uygulama Oteli`nde başladı. İki gün sürecek olan sempozyumun açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sanayimizi soyutlamadan kültür kenti olmalıyız” dedi.

 

KATILIM YÜKSEKTİ
Sempozyuma Kocaeli Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Baki Komsuoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, öğretim üyeleri, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

“SANAYİYE DOYDUK”
Açılış konuşmalarında söz alan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli`nin Türkiye`nin en önemli sanayi kenti olduğunu belirterek, “Sanayiye doymuş bir kentin, artık sanayiden alacağı yok. Sıkıntıları ise çok. Son günlerde yaşanan çevre olaylarını hep birlikte görüyoruz. Bu nedenle de göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sanayiyi soyutlamadan, sanayi ile birlikte yaşanabilir bir kültür kenti olmamız gerektiğini savunduk. Bu adımlardan en önemlisini bugün burada hep birlikte atmaktayız” şeklinde konuştu.

MEDENİYETLER KENTİ
Kocaeli`nin medeniyetler kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, tarihi mirasın ortaya çıkmasında ve değerlendirilmesinde sempozyuma katılan akademisyenlerin ciddi katkı sunacağına inandığını ifade etti.
Sempozyumun başkanlığını yapan Prof. Dr. Yüksel Güney de, sempozyum süresince Kocaeli ve yakın çevresindeki geçmişten günümüze tüm kültür değerlerinin akademik bir ortamda ele alınacağını söyledi.

BİLDİRİLER MASAYA GELDİ
Öte yandan yerli ve yabancı akademisyenler, Derbent Uygulama Oteli`nin üç ayrı salonunda bildirilerini katılımcılarla paylaşmaya başladı. Sempozyum açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu`nun bir numaralı salonda yönettiği Kültür Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği`nden Yavuz Ulugün`ün katıldığı “Kent ve Kültür” konulu panel ile devam etti. Öğle yemeğinin ardından yerli ve yabancı akademisyenler üç ayrı salonda bildirilerini sunmayı sürdürdü.

23 AYRI OTURUMDA
Sempozyum süresince yerli ve yabancı bilim adamının Halkbilimi, Mimarlık, Güzel Sanatlar, Arkeoloji, Tarih, Türk Dili, Türk Edebiyatı, İletişim, Turizm ve Eğitim konularında toplam 23 oturum sunulacak. Söz konusu oturumlarda, 110 sözlü ve  40 adet de poster bildiri ele alınacak. Sempozyuma 15 kişilik yabancı delegasyonun yanı sıra il dışından 70 ve ilimizden de 114 olmak üzere toplam 199 akademisyen katılıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!