Hedef 50 bin kursiyer

Başkan Karaosmanoğlu, KO-MEK dönem sonu final sergisinin açılışını yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin ilk kez bu yıl düzenlediği Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları`nın final sergisi, dün fuar içindeki Halk Eğitim Merkezi`nde gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Başkan Karaosmanoğlu, önümüzdeki yıl 20 bin, ilerleyen yıllarda ise 40-50 bin kursiyere eğitim vermek istediklerini söyledi.

DONANMA ORKESTRASI COŞTURDU
Sergi açılışından önce Leyla Atakan Kültür Merkezi`nin hemen önünde bulunan küçük sahnede, Şef Kıdemli Deniz Yüzbaşı Selahattin Türk idaresindeki Donanma Komutanlığı Orkestrası 1 saat süren nefis bir konser verdi. Yerli ve yabancı eserlerden oluşan konser, sadece gençlerden değil protokol üyelerinden de yoğun alkış aldı.

7 BİN KURSİYER MÜRACAAT ETTİ
Konserin ardından başlayan tören programında ise ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu söz aldı. KO-MEK kursları hakkında genel bilgi veren Ustaoğlu, 5 Mart`ta başlayan ilk kurslara toplam 7 bin 16 başvuru yapıldığını, bunlardan 3 bin 806 kişinin kursiyer olarak derslere katıldığını ifade etti. Kursiyerler adına söz alan 65 yaşındaki Gebzeli Refik Aslan ise, hat sanatı konusunda aldığı eğitimden sonra eski bilgilerinden utandığını söyledi, gençlerin kurslara sabır göstermesini istedi.

BAŞKAN HEDEF BÜYÜTTÜ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da günümüz şartlarında sadece diplomanın yeterli olmadığını, insanların bir sanat ve meslek edinmesinin de zorunlu hale geldiğini söyledi. KO-MEK kurslarıyla bu yıl 4 bine yakın Kocaelili`ye hizmet verdiklerini, ancak bunu yeterli görmediklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Önümüzdeki yıl 20 bin kursiyer hedefliyoruz. Fakat asıl hedefimiz her yıl , 40-50 bin kursiyere ulaşmak. Bütün beldelerimizde hatta bütün büyük köylerde kurs açmalıyız” şeklinde konuştu.

“SOSYAL YÖNÜ UNUTMAYACAĞIZ”
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belediyecilik sadece yol ve alt yapı çalışmaları gibi teknik hizmetlerden oluşmaz. Biz belediyeciliğin sosyal yönünü asla unutmayacağız. Gençlerimizin eğitimine sahip çıkacağız. Her mahallemize ayrıca güzel oyun alanları yapacağız. Bunları yapmazsak diğer hizmetlerimizin bir anlamı kalmaz.” Törene katılan Vali Vekili Metin Yahşi de eğitimin yaşı bulunmadığını belirterek, kurslara vesile olan tüm yöneticilere teşekkür etti.

SERTİFİKALAR VERİLDİ
Konuşmaların ardından 28 Haziran İzmit`in Kurtuluş Günü nedeniyle ilköğretim okullar arası resim, şiir ve öykü yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, “Yaşadığım Şehir Kocaeli” adlı resim yarışmasında dereceye giren yetişkinler ile çeşitli branşlardan mezun olan kursiyerlere ödül ve sertifikalar verildi. Daha sonra ise KO-MEK kursiyerlerinin eserlerinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi baştan sona kadar gezen ve yapılan tüm eserler hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, kursiyer ve usta öğreticileri tebrik etti, başarılarının devamını diledi.

“YAŞADIĞIM KENT KOCAELİ” ADLI RESİM YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİ:
1. Şule Ünlü (Derince Dumlupınar İlköğretim Okulu)
2. İrem Balıkçı (Derince Mevlana İlköğretim Okulu)
3. Taha Efnan Geçmiş (İzmit Kuvayı Milliye İlköğretim Okulu)

“YAŞADIĞIM KENT KOCAELİ” ADLI RESİM YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN YETİŞKİNLER:
İzmit: Meral Ulun, Şule Poyraz.
Derince: Saliha Çelikbaş
Gebze: Sinem Deniz Erdinç
Gölcük: Süleyman Azıtepe
Jüri Özel Ödülü: Erdoğdu Uslu-Gölcük
Mansiyon: Emine Keskin.

İLKÖĞRETİM OKULLARI ARASI ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER:
1. Burak Duymuş (Derince Cumhuriyet İlköğretim Okulu)
2. Dilek Akay (İzmit 28 Haziran Pansiyonlu İlköğretim Okulu)
3. Pakize Akıncı (Yeniyalı Fahri Korutürk İlköğretim Okulu)

LİSELER ARASI ÖYKÜ YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER:
1. Başak Özmen (H.Halit Erkut Lisesi)
2. Cansu Boztaş (İzmit Anadolu Meslek Lisesi)
3. Soner Yıldırım (İzmit Gazi Lisesi)

Bizi;
sosyal medyada takip edin!