Hayat veren operasyon

Kurtarma timleri hafta sonu boğulma tehlikesi geçiren 21 genci kurtardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra sahillerinde oluşturulan kurtarma timi bu hafta sonu tatile gelenden boğulma tehlikesi geçiren 21 kişiyi kurtardı. Bağırganlı,Seyrek,Kumcağız ve Cebeci sahillerinde kurtarılan insanlar, yaşama yeniden “merhaba” demenin mutluluğunu yaşadı.

YAŞ ORTALAMASI 24
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı`na bağlı 6 ayrı ekip ve toplam 50 kişilik gönüllü kurtarma ekibi, bu hafta sonu yine insanlara hayat verdi. Hafta sonu içinde görev yapan timler, 21 kişiyi Karadeniz`in azgın dalgaları arasından çekip aldı. Kurtarılanların yaş ortalamasının 24 olduğu belirtildi. Kurtarılanların 18 tanesinin Cebeci sahillerinde boğulma tehlikesi geçirdiği ve son anda kurtarıldığı ifade edildi.

GENÇLERİMİZE YANACAKTIK
Gözetleme kuleleri ve sahilden denize giren vatandaşları yakın markaja alan ekipler, yaş ortalaması 24 olan genç insanları hayata döndürerek ocaklara ateş düşmesine engel oldu. Kurtarma görevlerinin yanı sıra acil müdahale ve küçük çaplı yaralanmalara da müdahale eden ekipler, bu arada yüzmeyi iyi bilmeyen vatandaşları da sürekli uyararak fazla açılmamaları konusunda telkinlerde bulunuyor. Karadeniz`in şakası olmadığını belirten ekipler, profesyonel yüzücülerin bile Kandıra`da zorlandığını ifade etti.

BÜYÜK DAYANIŞMA
Öte yandan Kandıra sahillerinde görev yapan İtfaiye Daire Başkanlığı`na bağlı ekiplere her hafta sonunda olduğu gibi bu hafta da Gönüllü İtfaiyeciler, Kocaeli Su Altı Sporları Kulübü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su Altı Sporları ekibi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı`na ait 2 ambulans, İstanbul Şehit Polis Aileleri Dayanışma Derneği, Akut, Kyöd Medikal Ekip ve Kyöd Arama-Kurtarma ekipleri de eşlik etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!