Hava bozdu, Muhtarlar geri döndü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Kartepe Deniz Otobüsü ile muhtarlara yönelik Çanakkale gezisi havanın azizliğine uğradı. Kocaelindeki tüm muhtarlar büyük bir çoşku ile önceki akşam İzmit marinadan uğurlandı. Kısa bir süre sonra havanın bozması ve dalgaların yükselmesi nedeniyle Gebze muhtarlar derneği başkanı Ömer Ergin heyecanlanarak kendini iyi hissetmediğini söyledi. Gemideki sağlık ekipleri muhtar Ömer Ergine derhal müdahalede bulunarak ilk kontrollerini yaptı. Muayenede muhtar Ömer Erginin in tansiyonun yüksek olduğu ve en yakın hastaneye ulaştırılması gerektiği belirlendi. Durumun Kartepe Deniz Otobüsü kaptanına iletilmesi üzerine kaptan kendisine en yakın yanaşma yeri olarak Armutlu iskelesini belirledi. Bu arada Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Armutlu iskelesine muhtar Ömer Ergin için ambulans çağırdı.

DİĞER MUHTARLAR DA ETKİLENDİ
Muhtar Ömer Ergin´in fenalaşması diğer muhtarları da etkiledi. Armutluya yanaşan gemiden inen muhtarlar yolculuğa devam etmek istemediklerini yetkililere iletti. Yetkililer de bu isteği olumlu karşılayarak muhtarların geri dönüşünü sağlamak için bir otobüs tahsis etti. Gebze Muhtarlar Derneği Ömer Ergin ambulansla en yakın Devlet Hastanesine gönderilirken, geziye devam etmek istemeyen muhtarlar da otobüslerle İzmite gönderildi.

KALANLARLA YOLA ÇIKILDI
Kartepe Deniz Otobüsü daha sonra geriye kalan yolcularıyla Armutlu iskelesinden yoluna devam etmek üzere hareket etti. Ancak İmralı Adası açıklarına gelindiğinde hava şartları iyice bozuldu. Kartepe Deniz Otobüsü alınan karar üzerine buradan Armutlu iskelesine dönüş yaptı.

Armutlu iskelesine yeniden demirleyen Kartepe ve yolculara geceyi burada geçirdi. Sabah erken saatlerde Büyükşehir Belediyesi otobüsleri bölgeye gelerek muhtarları İzmite götürdü.

BAŞKAN SÜREKLİ BİLGİ ALDI
Bu arada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu durumla ilgili olarak sürekli gemide bulunan yetkililerden bilgi aldı. Başkan Karaosmanoğlu Kocaeli Muhtarlar Dernek Başkanı İsmail Şişmanı da telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Karaosmanoğlu, "Kartepe Deniz Otobüsü ile geziniz olmadı ama Kartepede bir iftar yemeğinde birarada olmayı umuyorum" dedi.