Hastalar için yol yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi, Akarca`da inşaatı devam eden yeni hastanenin yol çilesini çözüme kavuşturuyor

Kocaeli, sağlık alanında önemli bir hastaneye daha kavuşuyor. Avrupa Yatırım Bankası kredisiyle İzmit Akarca Mahallesinde yapımına başlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşaatı büyük bir hızla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi ise, açılışı yapılmadan önce dev hastaneye alternatif bir yol daha yapıyor.

İZAYDAŞ YOLUNDAN BAĞLANTI
Yuvam Akarca Konutları bölgesinden ulaşım imkanı bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi´ne, İZAYDAŞ Yolu olarak bilinen Solaklar Köyü güzergahından da bağlantı yolu bulunuyor. Ancak dar ve kötü zemine sahip bulunan yol, Büyükşehir Belediyesi tarafından hem genişletilecek hem de asfaltlanacak. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bu çalışma için çıktığı ihalede teklifleri aldı.

8 AYDA YAPILACAK
Toplam 10 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklifi 890 bin 387 YTL Demirtaş İnşaat, en yüksek teklifi ise 1 milyon 222 bin YTL ile Semak İnşaat verdi. İhale dosyalarının incelenmesinden sonra kazanan firma açıklanıp sözleşme yapılacak. İhaleyi kazanacak olan firma yolu 8 ay içinde tamamlayacak.

GENİŞLİK 10 METREYE ÇIKACAK
Alikahya Karadenizliler Mahallesi ile hastane arasında bulunan, 1700 metre uzunluğundaki yolun genişliği 5 metreden 10 metreye çıkarılacak. Çalışmalar kapsamında yolda yaklaşık 3 km bordür, 3 km renkli parke, 4 bin ton sıcak asfalt ve yolun bazı noktalarında toprak kaymalarına karşı 3 bin metreküp taş duvar yapılacak.

FİRMALAR

TEKLİFLERİ

Demirtaş İnşaat

890 bin 387 YTL

Ahmet Ayen

970 bin 200 YTL

Yol Yapı İnşaat

977 bin 510 YTL

Can Nakliyat

1 milyon 27 bin YTL

Doğan Nakliyet

1 milyon 47 bin YTL

SA-RE

1 milyon 68 bin YTL

Belen İnşaat

1 milyon 114 bin YTL

Güneş Nakliyat

1 milyon 147 bin YTL

Semak İnşaat

1 milyon 222 bin YTL

Ertaş Yol

1 milyon 268 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!