“Halkın gönlünü de kazanın”

Başkan Karaosmanoğlu, bir araya geldiği minibüsçü esnafına önemli uyarılarda bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, minibüsçülerin oda, birlik ve kooperatif yöneticileriyle bugün sabah kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda minibüsçüler kooperatiflerin birleştirilmesini isterken, Başkan Karaosmanoğlu ise UKOME´nin kararlarına uyulmasını, vatandaşların şikayetlerinin dikkate alınmasını istedi.

TOPLANTIYA YOĞUN KATILIM
Şehir içi 5 Nolu Minibüsçüler Kooperatifinin Gündoğdu Dünya Bankası Konutları su deposu altındaki sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıya katılım hayli yoğun oldu. Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Kooperatifi Birliği Başkanı Zeki Gede, İzmit Minibüsçüler Odası Başkanı Yüksel Kılıç, Şehir içi 5 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Mustafa Kurt, 5 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri Hakkı Yıldırım, İbrahim Cebeci, Suddin Uğurlu, Sadık Yıldırım, Necat Öztürk, Murat Sarıkaya, Yüksel Güzeldal, İrfan Büyükerkek, birlik ve oda yönetim kurulu ile kooperatif üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıya, Büyükşehir tarafından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın, konuk olarak da Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yusuf katıldı.

“UKOME´NİN KARARLARINA UYUN”
Toplantıda ilk sözü alan 5 Nolu Kooperatif Başkanı Kurt, İzmit şehir içinde çalışan kooperatiflerin birleşmesi gerektiği yönündeki görünüşünü tekrarladı. Kurt, kooperatiflerin tek çatı altında toplanmasıyla hem bazı sıkıntıların ortadan kalkacağını, hem de yolcu ve minibüsçülerin daha avantajlı olacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise hata ve eksiklerin karşılıklı görüş alışverişi ile düzeltilebileceğini, ancak minibüsçülerin UKOME´de alınan kararlara kesinlikle uyması gerektiğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca iki kooperatifin birleştirilmesinde arabulucu olacağını ifade etti.

“BİLGİLENDİRMEK LAZIM”
Kent dinamiklerinin, kent yöneticilerinden hesap sorması gerektiğini vurgulayan Başkan Karaosmaoğlu, “Kent yöneticileri de ara ara halkı bilgilendirmeli. İşte biz şu an bunu yapıyoruz. Ben her zaman halkın arasındayım. Düğünde, cenazede, hastanede, halkın olduğu her yerde beni görebilirsiniz. Kocaeli´nin her tarafını karış, karış geziyorum. Sıkıntıları yerinde dinliyor ve çözüm üretiyoruz. Her şeyin başı iletişim. Meselelerin medeni insanlar gibi konuşularak çözüme kavuşturulması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

“ŞİKAYET KABUL ETMEM”
“Çalışın, kazanın. Ama halkımızın gönlünü de kazanın. Sizler bizim adımıza görev yapıyorsunuz. Halktan şikayet gelmesini kabul etmem” diyen Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kent Kart uygulamasıyla Belediye Otobüs İşletmesinin geliri üç kat arttı. Yakında bütün toplu ulaşım araçlarında Kent Kart uygulanacak. Minibüsçülerimizin kurallara uyması gerekiyor. Kooperatif olarak siz de eğitime önem verin. Daha iyi hizmet verirseniz, daha çok kazanırsınız.”

“NİMETE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”
Türkiye´nin ulaşım konusunda ana arter olması nedeniyle sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Ulaşımla ilgili alt yapıdan kaynaklanan sorunlar var. Bir takım çalışmalarla bu külfetleri nimete dönüştüreceğiz. Hükümette ve belediyede sıkıntı olursa, bu durum hiç şüphesiz minibüsçü esnafına da yansır” değerlendirmesini yaptı. Karaosmanoğlu daha sonra sanayi ve iş adamlarıyla düzenlediği toplantılar hakkında da bilgi verdi, Büyükşehir Belediyesinin il genelinde gerçekleştirdiği çalışmaları özetledi. Başkan toplantının ilerleyen bölümlerinde ise oda, kooperatif ve birlik yöneticilerinin sorularını yanıtladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!