Hafriyata yakın markaj

Büyükşehir`den izin belgesi almayanlar, 1 Ocak`tan sonra hafriyat veya inşaat atığı taşıyamayacak

Kocaeli´nin büyük sorunlarından biri olan hafriyatlarla ilgili olarak önemli bir yönetmelik devreye girdi. Resmi Gazete´de de yayımlanan yönetmeliğe göre, bundan böyle il genelinde inşaat atığı ve hafriyat toprağı taşımak isteyenler yıl sonuna kadar belge almak zorunda.

TAŞIMA İZİN BELGESİ ALIN
Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı yetkilileri, kısa bir süre önce kabul edilen Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkım Atıkları Kontrolü Yönetmeliğinin 24. maddesinin önemli düzenlemeler getirdiğine dikkat çekti. Hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı atıklarını taşımak isteyen kişi veya kuruluşların, mücavir alan sınırları içinde ilgili belediyeye dışında ise mahallin en büyük mülki amirine başvurarak Hafriyat Toprağı, İnşaat, Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi almakla hükümlü olduklarını ifade eden yetkililer, hafriyatçıları uyardı.

CEZA UYGULANACAK
Kocaeli´nde Büyükşehir Belediyesinden araçlarına belge almayan kişi ya da kuruluşların hafriyat veya atık taşımalarının yasak olduğunu belirten yetkililer, taşıma izni almadan hafriyat taşıdığı tespit edilen kişi ve kuruluşlara Çevre Kanunu´nun ilgili maddeleri doğrultusunda cezai işlem uygulanacağının altını çizdi.

YILBAŞI SON GÜN
Firma ve şahıslar, en geç 31 Aralık 2006 tarihine kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına başvurarak taşıma izin belgelerini alabilecek.
Ayrıca atıkları taşıyacak araçların rengi sarıya boyanacak ve araç üzerinde “İnşaat, Yıkıntı Atığı Taşıma Aracı” ibaresi bulunacak.

MÜRACAATLAR BÜYÜKŞEHİR´E
Taşıma İzin Belgesi almak isteyenlerden, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına dilekçe ile noter tasdikli ticaret sicil kaydı, faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, araçların ruhsat fotokopileri ve tasdikli taahhütname istenecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!