“Güney” ihalesi tamam

Körfezin güneyindeki eksik kalan bölgelere doğalgaz götürecek olan çalışmaların ihalesi yapıldı

İZGAZ`da yatırım süreci devam ediyor. Geçen yıl yaptığı 30 trilyonluk yatırımla 20 ilçe ve beldeyi doğalgazla buluşturan İZGAZ, bu yılın 5 büyük yatırım ihalesinden ilkini gerçekleştirdi. “Güney” adıyla çıkılan ihale ile, İzmit Körfezi`nin güney kısmında eksik kalan tüm bölgelere doğalgaz verilecek.

HANGİ BÖLGELER?
Kullar, Yuvacık, Karşıyaka, Bahçecik, Yeniköy, Gölcük Merkez, Yazlık, Hisareyn, İhsaniye ve Değirmendere`nin doğalgaz gitmeyen bölgeleri ile bu yıl ilk kez doğalgaz kullanacak olan Halıdere ve Ulaşlı`da yürütülecek çalışmaları kapsayan ihaleye toplam 6 firma katıldı. İhalede en düşük teklifi 2 milyon 507 bin YTL ile DMS Doğalgaz verdi, en yüksek teklif ise 3 milyon 249 bin YTL ile Tulumharlı İnşaat`tan geldi.

4 AYDA TAMAMLANACAK
Teklif dosyaları detaylı bir şekilde incelendikten sonra, ihaleyi kazanan firma mayıs ayının ortalarında açıklanacak. 4 ay içinde tamamlanması gereken çalışmaların, eylül ayı itibariyle sona ermesi planlanıyor.

6 BİN ABONE HEDEFLENİYOR
Çalışmalar kapsamında yaklaşık 5 km çelik, 55 km PE dağıtım, 25 km PE servis hattı döşenecek, 2 bin 500 adet servis kutusunun montajı yapılacak, 1 adet bölge regülatörü kurulacak. “Güney” ihalesi ile söz konusu bölgelerden 6 binin üzerinde aboneye ulaşılması hedefleniyor.

Firma Adı

Teklif Tutarı

DMS Doğalgaz

2 milyon 507 bin YTL

Şark İnşaat

2 milyon 594 bin YTL

Ektaş İnşaat

2 milyon 980 bin YTL

Bölenler İnşaat

3 milyon 153 bin YTL

Ekol Yapı

3 milyon 242 bin YTL

Tulumharlı İnşaat

3 milyon 249 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!