Gölcük´e 2. kültür merkezi

Şirinköy Kalıcı Konutları´ndaki merkezin temeli atıldı

Donanma Komutanlığı`na ev sahipliği yapması nedeniyle Kocaeli`nin önemli ilçeleri arasında yer alan Gölcük, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin katkısıyla şimdi de kültür kenti olma yolunda ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi, merkezde yapımına başladığı kültür ve sanat galerisinin ardından bugün de büyük bir nüfus yoğunluğu bulunan Şirinköy Kalıcı Konutları`nda kültür merkezinin temelini attı.

ELLİBEŞ, ANKARA`DAYDI
İlçeye ikinci kültür merkezini kazandıracak olan temel atma törenine, Büyükşehir Belediye Başkan Başkan Vekili İlyas Şeker`in yanı sıra, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Büyükşehir Belediyesi`nin üst düzey yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise Ankara`da bulunması nedeniyle törene iştirak edemedi.

GÖLCÜK`E HİZMETTE SINIR YOK
Törende konuşan Başkan Vekili Şeker, 17 Ağustos depreminde yıkılan Gölcük ilçesini yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Gölcük merkezde sanat galerisi, sanat sokağı ve sahil projesi gibi önemli projeleri gerçekleştirdiklerini hatırlatan Şeker, ilçe sakinlerini doğalgazla buluşturduklarını da anlattı. Şeker, Gölcük`e ilk etapta 5 bin servis kutusu takmayı planladıklarını, yoğun talep üzerine bu sayının 7 bin 500`e çıkarıldığını kaydetti.

MÜTEAHHİDİ YANINA ÇAĞIRDI
Kürsüden inmeden önce kültür merkezini yapacak olan müteahhidi Örnek İnşaat`ın sahibi Ali Sarıcıoğlu`nu yanına çağıran Başkan Vekili Şeker, inşaatın bitiş tarihi için söz alma geleneğini yineledi. Örnek, Gölcük halkının huzurunda, kültür merkezini 25 Nisan 2006 Salı gününde yapılacak açılışa hazır hale getirecekleri sözünü verdi.

“ÖNEMLİ YATIRIMLAR”
Gölcük Belediyesi Başkan Vekili İsmail Gençdemir ise Büyükşehir Belediyesi`nin ilçelerinde önemli projelere start verdiğini ifade ederek, bu önemli yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`na teşekkür etti. Gölcük Müftüsü Mustafa Okullu`nun yaptırdığı duanın ardından protokol mensupları, inşaatın temeline ilk harcı iletecek olan butona hep birlikte bastı.

İÇİNDE NELER YER ALACAK?
Düzağaç Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı üzerinde, Halk Kütüphanesi yanındaki alanda inşa edilecek olan Şirinköy Kalıcı Konutlar Kültür Merkezi, 2 bin 500 metrekare arazi üzerine 1 kat olarak yapılacak. İçerisinde 500 kişilik çok amaçlı salon, teknik odalar, 150 kişilik sinema ve çok amaçlı salon, fuaye ve sergi holü, çeşitli servis birimleri yer alacak. İç ve dış dizaynında ağırlıklı olarak ahşap ve çelik konstrüksiyon malzemenin kullanılacağı inşaat, Büyükşehir Belediyesi`ne 700 bin YTL`ye mal olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!