Gölcük, önceliklerini belirledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dün Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş`i makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Mevlüt Demir, Başkan vekili İsmail Gençdemir, Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Kemal Kahraman, belediye meclis üyesi Levent Değirmenci ve daire müdürleri tarafından karşılanan Karaosmanoğlu`na başkanlık makamında brifing verildi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Karaosmanoğlu`nun daha önce ilçelerine yaptığı ziyaret sırasında ‘Öncelikli sorunlarınızı belirleyiniz ve programınıza alınız` sözü gereği; Gölcük`ün öncelikli sorunlarını belirleyip, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`na bir dosya halinde sundu.

2005 yılında yapımı hedeflenen projeler başlığı altında 6 proje Karaosmanoğlu`na sunuldu. 1- Belediye hizmet binası. 2- Sanat Sokağı Projesi. 3- Sahil Projesi. 4- Kayıkçı Barınağı yapımı. 5- Belediye Sosyal tesisi yapımı. 6- Terminal binası yapımı.

Gölcük Belediyesi olarak uygulanan proje ve faaliyetlerde kaliteyi ve standartları ön planda tuttuklarını belirten Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Yaşadığımız asrın en büyük deprem felaketi ardından altyapıda gelecek yıllara cevap verecek şekilde modern bir alt yapı inşasını tamamladık. Belediyemiz imar sınırları içerisinde depremde hasar gören içme suyu şebekemizin inşasını tamamdık. Kanalizasyon projesi olarak ta çok ciddi ve önemli adımlar attık. Yağmur sularının yönlendiği Aydınbey Deresi, İnönü Caddesi kapalı alanı, Kerimağa ve Şirinköy kuru derelerinin yağmur suyu mecralarını yeniden projelendirdik.  Yağmur suyu projemize Donanma içi ve yeni kalıcı konut bölgemizi de ilave ettik. Atıksu Arıtma Tesisi inşasını bitirerek, kollektör üzerinde inşa edilen terfi merkezlerimizi de hizmete açtık. Alt yapıya  120 trilyon para yatırdık. Halen 10 trilyonluk işimiz kaldı” dedi. Ellibeş, doğalgaz konusunda beklentileri dile getirerek, Sıretiye Köyü`nden Gölcük`e kendi cazibesinde akan Avidere İçmesuyu    isale hattının da korunması gerektiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Gölcük`ün alt ve üst yapı olarak geldiği nokta gerçekten sevindirici. 2005 yılı ile hedeflediğiniz projelerinizi değerlendirelim. Büyükşehir olarak katkı sunalım. Doğalgaz konusundaki beklentilere mutlaka cevap vermeliyiz. Kalıcı konutlara doğalgaz verilmeye başlanacak. Toplu Konutlarda doğalgaz alımı için müracaatlarını yapsınlar. Gölcük`te ön ödemeli saatin devreye girmesi için çalışmalar yapmaktayız. Ön ödemeli saati su içinde projelendiriyoruz. Vatandaşlarımızın rahat ve huzuru için elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Gölcük`ün merkezine doğalgaz gelmesi için 2005 yılı Şubat ayı içinde ihalesi yapılacak. Gölcük ve çevresindeki tüm beldelerimize doğalgazı vermeliyiz. İZGAZ olarak 100 kat büyüdük. Sorumluluk alanlarımız genişledi. Doğalgaz kullanımı için sanayicimizi de teşvik edeceğiz” dedi.

 

Büyükşehir elediye aşkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve beraberindeki heyet, Bağdat Camii mevki, Piyale Paşa Tepe Mahallesi 630.Sokak`ta yapımı devam eden doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarını, ıslah edilecek dereleri, Kollektör Hattı çalışmalarını, Kanalizasyon çalışmalarını ve Atıksu Arıtma tesisini gezerek incelemelerde bulundu.Karaosmanoğlu, Gölcük Merkez de vatandaşlarla sohbet edip, esnaf ziyaretinde bulundu. Karaosmanoğlu, iftarını Gölcük`te açarak, geç saatlerde de İzmit`e döndü.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!