Gölcük kültür ve sanatın merkezi olacak

Büyükşehir ilçede iki ayrı kültür merkezi inşa ediyor

Kocaeli`nin her yerinde alt ve üst yapıya ilişkin önemli çalışmalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki dönemde Gölcük`ü kültür sanat faaliyetlerinin merkezi haline getirecek. Büyükşehir bu amaçla ilçe merkezi ile kalıcı konutlarda iki ayrı kültür merkezi inşa ediyor.

KABA İNŞAATI TAMAM GİBİ
Merkez Mahallesi Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan Gölcük Kültür ve Sanat Galerisi`nin inşaatında sona yaklaşılıyor. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan galeri, 2006 yılının ilk aylarında hazır hale gelecek. İç dizayn ve tefrişatının ardından Gölcük halkının hizmetine girecek olan Kültür ve Sanat Galeri, ilçedeki sosyal ve kültürel faaliyetlerin adresi olacak.

MODERN MİMARİ ÖRNEĞİ
Zemin artı bir kat olarak dizayn edilen yapının zemin katı 800, teras katı ise 200 metrekare olacak. Galerinin içinde sergi holleri, el emeği atölyeleri, çok amaçlı salon, kadınlar kahvesi, internet kafe ve eğitim salonu bulunacak. Demir iskelet ve betonarmeden inşa edilen Gölcük Kültür ve Sanat Galerisi, modern mimari tarzı ile de ilgi toplayacak.