Gıdalara sıkı denetim

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelinde bulunan büyük marketlerdeki et reyonları ile mezbaha ve kasaplarda satılan etleri denetledi. İl genelinde ortaklaşa yürütülen denetlemeye Gölcük, Karamürsel, Darıca, Şekerpınar, Akmeşe ve Sarımeşe belde belediyelerinin zabıta müdürlükleri de eşlik etti.

UYARILAR YAPILDI, BİLGİ VERİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Veteriner Şube Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe ve beldelerdeki kasaplar ile et reyonları bulunan büyük marketlerde ani baskınlar düzenledi. Yapılan incelemelerde, dökme gıda ve hazır kıyma satışı yapılmaması, üretim izni olmadan etlerin kuşbaşı ve benzeri gibi küçük parçalara ayrılmaması, kasap köftesi ve kasap sucuğu imal edilmemesi gibi konularda uyarılarda bulundu. Soğuk hava depolarının kullanımı hakkında esnafa ayrıntılı bilgi verilerek, teknik ve hijyenik konular anlatıldı.

 

SAĞLIK MUAYENESİ ŞART

Bu bölümlerde çalışan işçilerin mutlaka sağlık muayenesinden geçmesi gerektiğini hatırlatan ekipler, ilimizde faaliyet gösteren yemek fabrikaları gibi gıda satışı yapan işyerlerinin daha dikkatli olması gerektiği belirtildi. Bu tür işyerlerinin gerek satışa sundukları, gerekse üretimde kullandıkları etlerin kesim ve dezenfeksiyon belgelerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbaha Müdürlüğü Veteriner Müdürlüğü´ne kontrol ettirilmesi gerektiğini belirtildi.

MÜŞTERİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE              

Denetim ekibi, kasaplara karkası ancak ana parçalara bölerek satışa sunabileceğini söyledi. Ana parçaların, sığır ve dana karkası için arka çeyrek, arka incik, tranç, nua, yumurta, sokum, rosto, kontrnua, bonfile, kontrfile boşluğu, ön çeyrek için, ön incik, boyun, pirzola, döş, kaburga kolu, keçi ve koyun karkası için, but, bel ve pirzola , karın, göğüs, kol, incik ve boyun olduğu belirtildi. Kasapların hazır kıyma bulundurmaması gerektiğini vurgulayan ekipler, müşteri talebine göre istenilen miktarda kıymanın, müşterinin gözü önünde çekilerek verilmesini şart koştu.

SAKINCALI ETLERE EL KOYULDU

Yapılan denetimlerde tüketilmesi insan sağlığı açısından sakıncalı görülen et, tavuk, sakatat gibi gıda maddelerine el koyularak imha edilirken, gerekli görülen yerlerden numuneler alınarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü laboratuarına iletildi.  Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için işyeri yetkililerine uyarılar yapıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!