“Gez Gör”’ ile huzur buldular

Gölcük huzurevinde ikamet eden vatandaşlar Gez – Gör Kocali programıyla İzmit’i gezdi

“Gez Gör”’ ile huzur buldular

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gez Gör Kocaeli programına, Kocaeli ve il dışından her yaşta vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Her yaştan, her kesime hitap eden Gez- Gör programına huzurevi sakinleri de katıldı. Bu kapsamda Gölcük Huzurevi sakinlerinden oluşan 15 kişilik grup, İzmit ilçesinin tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi.  

TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKÂNLAR GEZİLDİ
Gölcük Huzurevi sakinleri, Gez- Gör programıyla İzmit’in tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi. Huzurevi sakinleri bu kapsamda; Bağçeşme Namazgâh Şehitliği, Gazi Süleyman Paşa Camii (Orhan Camii), Canfeda Hatun Çeşmesi, Süleyman Paşa Hamamı, Akça Koca Camii, Sırrı Paşa Konağı, Kapanca Sokak, Kasr-ı Hümayün, Saat Kulesi, Atatürk Heykeli, Mevlevi Evi gibi sanat, tarih ve kültürel mekânları ziyaret etti. Gezi sırasında, huzurevi sakinlerine personel tarafından rehberlik hizmeti de verildi.

KOCAELİ’Nİ TANITAN PROJE
“Gez Gör Kocaeli”, Kocaeli’ni gezmek isteyen konukların misafir edildiği bir proje. Projeyle, Kocaeli’nin tarihi, kültürü ve coğrafyası ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri, projeleri tanıtılıyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen konukların yanı sıra, Kocaeli’nde yaşayan vatandaşların da yaşadıkları şehirde bulunan tarihi ve kültürel mekânlar hakkında bilgi edinmeleri sağlanıyor. 

BAŞVURMAK ÇOK KOLAY
Kocaeli’ni tanıtan Kocaeli Gez- Gör Kocaeli programıyla, şehrin bilim sanat, tarih ve kültürel mekânlarını gezmek isteyen vatandaşlar en az 20 kişilik gruplar halinde gezdiriliyor. Programa katılabilmek için www.gezgorkocaeli.com adresindeki başvuru bölümünü doldurmak yeterli oluyor. Başvurular ayrıca 0 262 318 16 11 numaralı telefondan da alınıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!