Gençlerin Ankara çıkarması

Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi üyeleri, başkentte milletvekilleriyle görüştü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi`ni ziyaret etti. AK Partili Kocaeli Milletvekilleriyle görüşme imkanı bulan gençler, çalışmalarını anlattı, çeşitli tavsiyeler aldı.

BAŞBAKANIN KONUŞMASINI DİNLEDİLER
Kocaeli Milletvekili Nevzat Doğan`ın davetlisi olarak başkente giden Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi üyeleri ilk olarak AK Parti Grup Toplantısı`nı izledi. Başbakan Erdoğan`ın konuşmasını dinledikten sonra TBMM`yi gezerek bilgi edinen gençler, öğle yemeğini TBMM`de yedi. Yemek sonrası milletvekilleri Nihat Ergün, Nevzat Doğan, Muzaffer Baştopçu ve Eyüp Ayar`la TBMM bahçesinde görüşen gençler, yaptıkları çalışmaları anlattı.

ALİ DOĞAN ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi Başkanı Ali Doğan, daha çok yerel bazda gençliğin sorunları üzerine yoğunlaştıklarını belirterek, “Gençler olarak çözümün bir parçası olmak istiyoruz. Bunun için de çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Son olarak Halit Ertuğrul`un konuşmacı olduğu ve gençliğin sorunlarını irdeleyen bir panel düzenledik. Yine çok yakında uyuşturucu ile ilgili bir tiyatro gösterimiz ve Güneydoğu gençliği için kitap toplama kampanyamız olacak” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün ise gençlerin birlikte hareket ederek birçok şeyi başarabileceklerini vurguladı, çalışmalarında başarılar diledi.

BAŞTOPÇU GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRDÜ
Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu ise yaptığı esprilerle gençleri kahkahaya boğdu. Baştopçu gençlere ayrıca, “Çok çalışın ve okuyun. Günde 5 sayfa okumuyorsanız zarardasınız. Yabancı dilinizi geliştirin. Alternatif dil olarak Çince`yi mutlaka öğrenin. Çünkü Çin bu gelişimiyle önümüzdeki yüzyıla damgasını vuracak” şeklinde nasihat etti.

DOĞAN: SİGARAYA SAVAŞ AÇIN
Dr. Nezat Doğan ise daha çok sigaranın zararlarına değindi. Sigaranın hem maddi hem de sağlık yönünden insanın en büyük düşmanı olduğunu söyleyen Doğan, ölümlerin yüzde 50`sinin sigaraya bağlı hastalıklardan meydana geldiğini ifade etti. Gençlerin siyasetle de ilgilenmeleri gerektiğini kaydeden Doğan sözlerini, “TBMM gelecekte siz gençlerin olacaktır. O nedenle hedefinizi büyütün. Bu açıdan bizden daha şanslısınız. Ben de babamdan daha şanslıydım. Siz de benden şanslısınız. Kendinizi geliştirmeye önem verin” diyerek tamamladı. Bu sıcak sohbetten sonra gençler genel kurulu izleyerek TBMM`den ayrıldı.

TÜRKİYE GENÇLİK FEDERASYONU`NA ZİYARET
Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi ayrıca, Türkiye Gençlik Federasyonu`na giderek burada Federasyon Başkanı Osman Gökçek`le bir araya geldi. Ortak çalışmalar yapılması yönünde karar alınan görüşme oldukça samimi bir havada gerçekleşirken, Ali Doğan ve Gökçek gerçekleştirdikleri projeler hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Sohbet akşam yemeği ile son bulurken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu yorucu bir programın ardından Kocaeli`ne hareket etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!