Gebze´ye modern çöp alanı

Dilovası Çiçek Tepe´ye yapılacak yeni deponi bölgesinin ilk kademesi ihaleye çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze bölgesi için belirlediği yeni çöplük alanı olan Dilovası beldesi Çiçek Tepe mevkiine deponi alanı inşa etmek için hazırlıklarını tamamladı. 100 bin metrekarelik alanın düzenlenmesini kapsayan ilk ihaleye toplam 6 firma teklif verdi.

Dilovası Çiçek Tepe´ye yapılacak yeni deponi bölgesinin ilk kademesi ihaleye çıktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze bölgesi için belirlediği yeni çöplük alanı olan Dilovası beldesi Çiçek Tepe mevkiine deponi alanı inşa etmek için hazırlıklarını tamamladı. 100 bin metrekarelik alanın düzenlenmesini kapsayan ilk ihaleye toplam 6 firma teklif verdi.

1. KADEME İNŞAATI
Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından çıkılan “Gebze Dilovası Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi 1. Kademe İnşaatı Yapımı” ihalesi, Büyükşehir Belediyesinde yapıldı. İpek Mühendislik 1 milyon 581 bin YTL ile en düşük teklifi verirken, 3 milyon 893 bin YTL ile Alperen İnşaat en yüksek teklifi veren firma oldu. Detaylı incelemenin ardından sonuçlanacak ihale, müteahhit firmaya yapılacak yer tesliminden sonraki 6 ay içinde tamamlanmış olacak.

20 YIL SORUN ÇIKARMAYACAK
Gebze ve bölgesinin nüfus artışı göz önünde bulundurularak düşünülen yeni deponi alanı, ilçenin 20 senelik evsel atık sorununa kesin çözüm getirecek. Yeni deponi tesisinin yapımı kapsamında, çöp sızıntı suyu toplama havuzu, ulaşım yolları, kantar, güvenlik binası ve idari bina yer alacak. Çiçek Tepe mevkiindeki yeni sahada ayrıca 12 adet Organize Sanayi Bölgesinin evsel atıkları da düzenli bir şekilde depolanacak. 
4 kademede tamamlanacak yeni deponi alanının diğer kademelerinin yapımı ise önümüzdeki dönemde ihaleye çıkarılacak.

FİRMALAR                          TEKLİFLERİ
İpek Mühendislik              1 milyon 581 bin YTL
Yol-Yapı İnşaat               1 milyon 744 bin YTL
Gökşin İnşaat                  1 milyon 905 bin YTL
Es İnşaat                       1 milyon 971 bin YTL
Çettaş Çevre Teknolojileri  2 milyon 948 bin YTL
Alperen İnşaat                 3 milyon 893 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!