Gebze´ye kedi-köpek istasyonu

Açılış hazırlıkları tam gaz sürüyor. Kurdele 22 Eylül´de kesilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarıyla daha etkin mücadele edebilmek amacıyla Gebze`ye “Kısırlaştırma, Aşılama ve Sahiplendirme İstasyonu” kuruyor. Gaziler Mahallesi`nde, Gebze Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü`nün hemen yanındaki istasyon, 22 Eylül Perşembe günü saat 15.00`te yapılacak törenle hizmete girecek.

MOBİL ARAÇTAN SONRA
Büyükşehir Belediyesi, sokak köpeklerinin neden olduğu problemleri ortadan kaldırmak amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Köseköy bölgesindeki Sokak Hayvanları Barınma Merkezi`nde geçen yıl kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarına yoğunluk veren, yaz aylarında ise bir mobil araç sayesinde ilçe ve beldelere giden Büyükşehir Belediyesi, Gebze`nin büyüklüğünü göz önünde bulundurarak bu ilçeye sabit bir istasyon kurma kararı aldı.

BELEDİYELERLE KOORDİNELİ
Açılış hazırlıkları tam gaz süren Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma, Aşılama ve Sahiplendirme İstasyonu, tek katlı, 100 metrekarelik bir binada hizmet verecek. İçinde 1 adet laboratuar, 2 adet büro, 1 adet mutfak ve tuvalet yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı 1 veteriner ile 2 personelin görev yapacağı istasyonda, Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova ve Şekerpınar Belediyeleri ile koordineli olarak çalışılacak.

SAHİPLENMEK DE MÜMKÜN
Sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin kısırlaştırılıp aşılanacağı istasyonun önemli bir özelliği de sahiplendirme. Kedi veya köpek, istasyonda bulunan herhangi bir hayvanı beğenen vatandaş istediğini alabilecek. Aşılama ve kısırlaştırma çalışması yapılan hayvanlar ise, ilgili belediyelerin yetkililerine teslim edilecek.
Gebze Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma, Aşılama ve Sahiplendirme İstasyonu hizmete girdikten sonra, Büyükşehir Belediyesi yıl sonuna kadar 10 bin köpeği kısırlaştırma hedefine ulaşmaya çalışacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!