Gebze´ye 2. köprülü kavşak

Ali Haydar Efendi ve Fatih Caddelerinin kesiştiği bölgede trafik sorunu tarih olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli´nin her bölgesinde olduğu gibi  Gebze´de de ulaşım konusundaki çalışmalarını artırdı. Darıca Eskihisar Feribot Yolundan sonra ilçeye ikinci köprülü kavşağı kazandırmak isteyen Büyükşehir, önümüzdeki aylarda Yeni Mahalle bölgesine ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor.

KARAKOL KAVŞAĞINA
Trafiğin yoğun olduğu Fatih Caddesi ile Ali Haydar Efendi Caddesinin kesiştiği, Karakol Kavşağı olarak adlandırılan bölgeye yapılacak köprülü kavşak için, dün Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığında ihale yapıldı. “Gebze Fatih Caddesi Alt Geçit Köprülü Kavşak Yapımı” adıyla çıkılan ihaleye toplam 9 firma katılırken, Ali Rıza Sağlık 2 milyon 666 bin YTL ile en düşük teklifi veren firma oldu. En yüksek teklif ise 5 Milyon 208 bin YTL EKA İnşaattan geldi.

9 AYDA TAMAMLANACAK
İhale sonucu önümüzdeki günlerde yapılacak detaylı araştırmanın ardından açıklanacak. Bölgede çalışmalar ise, müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 9 ay içinde tamamlanacak.

TEKNİK BİLGİLER
Projenin kapalı alanı 72.5, toplam uzunluğu 140 metre olacak. Yol genişliği 6 metreyi bulacak kavşak için ayrıca 300 metre uzunluğunda yan yollar yapılacak. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Fatih Caddesinde trafik alt geçidin üzerinden, Ali Haydar Efendi Caddesinde ise altından verilecek.

FİRMALAR                TEKLİFLERİ
Ali Rıza Sağlık         2 Milyon 666 bin YTL