Gebze´nin kavşakları yeşilleniyor

Çalışmalar İstanbul sınırına dayandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin D-100 karayolu üzerinde gerçekleştirdiği ve vatandaşlar tarafından takdirle karşılanan yeşillendirme çalışmaları İstanbul sınırına kadar dayandı. Gebze`de bulunan Batı Kavşağı`nda çalışmalarını tamamlamak üzere olan ekipler, Doğu, Sanayi, Gümrük ve Çayırova Kavşakları`nı da yemyeşil hale getirecek.

BATI KAVŞAĞI TAMAM
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Batı Kavşağı`ndaki çalışmalarını tamamlamak üzere. Söz konusu alanda sulama sistemi kurulurken, temizlik ve ağaçlandırma çalışmalarının büyük kısmı bitirildi. Ekipler kısa bir süre sonra alanın çimlendirme işlemlerine start verecek.

276 DÖNÜM ELDEN GEÇECEK
Doğu Kavşağı otoban turnikeleri ile Sanayi, Gümrük ve Çayırova Kavşağı`ndaki toplam 276 bin metrekarelik alanda ise çalışmalara kısa bir süre önce başlandı. Yıllardır perişan durumda bulunan, çöp yığınlarının kapladığı D-100 karayolunun bu bölgelerdeki çevresinde, önce genel temizlik yapmaya başlayacak olan ekipler, tesviye çalışmasının ardından alana otomatik sulama sistemleri kuracak. 3 ay içinde tamamlanması hedeflenen çalışmalar sonucunda, söz konusu bölgelere 4 bin 200 adet ağaç dikilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!