Gebze´nin 18 caddesi yenilenecek

Büyükşehir Belediyesi, ekim ayı içinde 18 caddenin ortak kazı ihalesini gerçekleştirecek. Tüm çalışmalar 5 ayda bitecek

Kocaeli`nin kronik alt yapı sorununu modern dünyanın kullandığı ortak kazı sistemiyle çözmek için yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevedeki kararlı çalışmalarını sürdürüyor. Ortak kazı uygulayacağı ilk bölgelerden biri olarak Gebze`yi seçen ve Ragıp Demirkol ile 4. Cadde gibi Gebze`nin en önemli caddelerine el atan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gebze`nin 18 önemli caddesinde ortak kazı çalışması başlatmak için kolları sıvadı.

İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR
Büyükşehir Belediyesi toplamda uzunluğu 20 kilometreye yaklaşan söz konusu caddelerde önümüzdeki günlerde yapılacak olan kazı çalışmaları için ihale sürecine giriyor. Atatürk, İsmet Paşa, İstanbul ve Hükümet Caddesi`ni kapsayacak olan ilk ihale 14 Ekim Cuma günü saat 15.00`te Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleştirilecek. Diğer ihaleler ise 17 ve 18 Ekim`de yapılacak. Gebze`nin merkezinde bulunan ve ortak kazı içine alınan diğer caddelerin isimleri şöyle: Doğan, İbrahim Ağa, Yılmaz Argon, Fatih, Kavak, İlhami Karagöz, Şehit Mevlüt Duru, İlyas Bey, Bahar, Bağdat, Yeni Bağdat, İlyas Uzuner ve M. Akif Ersoy.

TÜM HATLAR DÖŞENECEK
Büyükşehir Belediyesi yıllardır alt ve üst yapı hizmeti gitmemiş, su baskınları ve çamur deryalar için boğulan Gebze caddelerinin makus talihine, gerçekleştireceği ortak kazı sistemiyle son verecek. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak olan ortak kazı çalışmasında, tüm kurumlar eş zamanlı olarak start verecek. AYKOME Daire Başkanlığı tarafından denetlenecek olan çalışmalarda yağmur, içme suyu, pis su, doğalgaz ve elektrik hatları döşenecek.

5 AYDA TAMAM
İhaleyi kazanan firmaların 5 ay içinde söz konusu çalışmalarını tamamlaması şart koşulurken, bunun ardından caddelerin üst yapı çalışmasına geçilecek. Üst yapının da bitirilmesiyle söz konusu caddelerin 30 yıllık bakımları yapılmış olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!