Gebze´deki sokak köpekleri

Büyükşehir Belediyesi´nin Kısırlaştırma ve Aşılama İstasyonu açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarıyla daha etkin mücadele edebilmek amacıyla Gebze`de “Kısırlaştırma, Aşılama ve Sahiplendirme İstasyonu” açtı. Gaziler Mahallesi`nde, Gebze Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü`nün yanındaki binanın restore edilmesiyle kazandırılan binada, Gebze ve beldelerinde sokak kedi ve köpekleri kısırlaştırılacak, aşılanacak, zararsız hale getirilecek.

 

“DOĞANIN DENGESİ BOZMADAN”
Yoğun ilginin bulunduğu törende konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, doğanın dengesini bozmadan, canlı varlıkları öldürülmeden, kısırlaştırılarak soruna çözüm üretmenin çok önemli olduğunu söyledi. Ayar, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi daha iyi bir Gebze için gayret sarf ediyorlar. Yaşabilir bir şehir ortaya çıkarmak için de güzel projelere imza atıyorlar” şeklinde konuştu.

“ÖLDÜRMEK ÇARE DEĞİL”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da sokak köpeklerini öldürmenin çare olmadığını söyledi, “Sokak köpeklerinin toplumda yarattığı riskleri yok etmek gerekiyor. Bu da aşılamaktan, kısırlaştırmaktan ve tedavisini tamamlayıp sokağa yeniden bırakmaktan geçiyor” ifadesini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, Gebze`nin sorunlarını planlı ve programlı bir şekilde çözmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

AGNELLİ`DEN BÜYÜKŞEHİR`E TEŞEKKÜR
Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan ise kent sorunlarına modern toplumun gerektirdiği şartlarda çözüm üretilmesi gerektiğini vurgularken, Fethiye Hayvan Dostları Derneği Başkanı Perihan Agnelli de 5 yıl önce Fethiye`de başlattıkları bir mücadelenin giderek yayılmasından ötürü büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Sokak köpekleriyle ilgili yönetmelik çıkmadan önce bile kurallara uyduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür eden Agnelli, Gebze`nin sokak köpeklerinin kısırlaştırılmaya başladığı 67. yer olduğu bilgisini verdi. Angelli ayrıca, “Biz Fethiye`de 5 sene içinde kısırlaştırılmamış, aşılanmamış ve küpesiz köpek bırakmadık. Gebze de 5 yıl içinde Fethiye gibi olacak” dedi.

İLK KISIRLAŞTIRMA OPERASYONU
Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Orhan Altıntaş`ın açılış konuşmasıyla başlayan törende bir sokak köpeği üzerinde kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme işlemi yapıldı. Törene Kaymakam Emin Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Ali Şahinli, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Şekerpınar Belediye Başkanı Cemalettin Balcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Gültekin, Gebze Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ömer Ergin, çeşitli siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci de katıldı. Törenin ardından çocuklara top dağıtıldı.

BELEDİYELERLE KOORDİNELİ
Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma, Aşılama ve Sahiplendirme İstasyonu, tek katlı, 100 metrekarelik bir binada hizmet verecek. İçinde 1 adet laboratuar, 2 adet büro, 1 adet mutfak ve tuvalet yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı 1 veteriner ile 2 personelin görev yapacağı istasyonda, Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova ve Şekerpınar Belediyeleri ile koordineli olarak çalışılacak.

SAHİPLENMEK DE MÜMKÜN
Sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin kısırlaştırılıp aşılanacağı istasyonun önemli bir özelliği de sahiplendirme. Gebzeliler, istasyonda bulunan herhangi bir köpek ya da kediği beğendikleri taktirde alabilecek. Aşılama ve kısırlaştırma çalışması yapılan hayvanlar ise, ilgili belediyelerin yetkililerine teslim edilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!