Gebze´de üst yapıya da devam

Büyükşehir, cadde ve sokaklarına 10 km tretuvar, 14 km² de parke döşeyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilimizin en büyük ilçesi olan Gebze`ye yönelik hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Kısa bir süre önce Gebze`nin 18 ana caddesine ortak kazı sistemi ile alt yapı hizmeti götürmek için ilk adımı atan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ilçenin üst yapı düzenlemesi gerektiren 6 cadde ile 2 sokağında çalışma başlattı.

10 KM TRETUVAR, 14 KM² PARKE
Çalışmaların gerçekleştirildiği bölgeler Gaziler, İbrahimağa, Şehit Mehmet Kartal, Mimar Sinan, Cumhuriyet ve Kubilay Caddesi ile Mimar Sinan ve 1957. Sokak. Toplam uzunluğu 5 km`yi bulan cadde ve sokaklarda kaldırım çalışması yapacak olan ekipler, bölgeye yaklaşık 10 km tretuvar, 14 km² de parke döşeyecek.

“KALDIRIM BİLE YOK”
Çalışmalar tamamlandığında özellikle yayalar için büyük önem arz eden kaldırım sorunu ortadan kalkacak, cadde ve sokaklar daha güzel hale gelecek. Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Gebze`nin pek çok bölgesinde kaldırım bile bulunmadığını, bu nedenle benzer çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.