Gebze Kentkart´ı seçti

Resmi araçlardan sonra sivil araçlar da kartı kullanmaya başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kentkart uygulaması, Gebze´de resmi araçlardan sonra, sivil toplu taşıma araçlarına da takılıyor. Kentkart uygulaması, bugün  Gebze´de bulunan 98 toplu taşıma kooperatifi üyelerine tanıtıldı.

TANITIM TOPLATISI YAPILDI
Sürücü ile yolcu arasındaki ücret alışverişini kaldırmak amacıyla başlatılan Kentkart uygulaması, Gebze´de sivil toplu taşıma işi yapan kooperatifler tarafından benimsendi. Kentkart kullanmak isteyen sivil toplu taşıma araçları için özel bir tanıtım toplantısı yapıldı. Delta Otel´de düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Gebze Kaymakamı M. Emin Avcı, Gebze Belediye Başkanı İbrahim pehlivan, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın, basın mensupları ve çok sayıda toplu taşıma araç sürücüsü ve sahibi ile kooperatif yöneticisi katıldı.

GEBZE ÖRNEK
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, modern kentlerin kullandığı Kentkart sistemini kabul eden Gebze´deki tüm sivil toplu taşım kooperatiflerine teşekkür etti. Karaosmanoğlu, uygulamanın tüm Kocaeli´ye yayılmasında Gebze´nin başı çektiğini belirterek, kooperatiflerin yüzde 70´inin sisteme geçtiğini söyledi. Önümüzdeki bir hafta içinde cihazların takılması ile Gebze´de toplu taşıma işi yapan tüm kooperatifler, Kentkart sistemine geçmiş olacak.

BASINA BİLGİ VERİLDİ
Uygulamanın sivil toplu taşıma araçlarında başlaması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Kentkart sistemini Gebze´de basına tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, uygulamanın ilçedeki toplu taşım hizmetine büyük kolaylık getireceğini söyledi. Karaosmanoğlu, “Çağdaş kentlerin kullandığı Kentkart, sürücü ile yolcu arasındaki para sorununu gidermiş olacak. Aynı zamanda ekonomik olan sistem ile bozuk para dönemi de tarih oluyor. Kentkart kullanımına geçen Gebzeli tüm sivil toplu taşım kooperatiflerimizi kutluyorum” dedi.

“GEBZE´Yİ SAHİPLENİYORUZ”
Konuşmasında Gebze´nin çarpık yapılaşması, plansız sanayileşmesi ve yıllardır kaderine terkedilmiş altyapısı ile zor bir yerleşim yeri olduğuna değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Ancak, biz böyle gelmiş böyle gider diyemezdik. Gebze´nin hak ettiğini alması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. En büyük ilçemizi tam anlamıyla sahipleniyoruz. Gebze için hep büyük düşündük ve düşünmeye de devam edeceğiz. Gebze´yi çağdaş ve insanca yaşanabilen, altyapı sorunları giderilmiş bir yer haline getirmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.

HİZMETE SAHİP ÇIKACAĞIZ
İşe ilk olarak yıllardır ihmal edilen altyapı ile başladıklarını kaydeden Karaosmanoğlu, bununla birlikte çevre ve sosyal projelerle de ilçeye hizmeti verdiklerini ifade etti. Bazı hizmetlerin hemen gerçekleşmediğini vakit ve emek istediğine dikkat çeken Karaosamanoğlu, “Bu kentte yaşayan herkes bölgesinde yapılan hizmete sahip çıkacak. Birlikte hizmeti yapıp birlikte sahip çıkarsak kentimiz hak ettiği şekilde yaşar. Biz Gebze´yi parmaklarımızın ucu ile değil tüm vücudumuzla sarıyoruz. Gebze´de her şey çok güzel olacak” diye konuştu.

PEHLİVAN´DAN TEŞEKKÜR
Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan da Büyükşehir Belediyesi´nin Gebze´deki yatırımlarına teşekkür etti. Pehlivan, Kentkart sistemine geçilmesiyle Gebze´de toplu taşım konusunda yaşanan sıkıntıların ortadan kalkacağına inandığını ifade etti. Toplantının ardından Başkan Karaosmanoğlu basın mensupları ve diğer konuklarla birlikte Kentkart takılmış bir otobüsün sembolik açılışını yaptı. Başkan Karaosmanoğlu elindeki Kentkartı cihaza göstererek otobüsteki yerini aldı. Karaosmanoğlu ve beraberindekiler daha sonra kısa bir süre sonra açılışı yapılacak olan Eskihisar Kavşağı´na kadar yolculuk yaptı.

EKONOMİK YOLCULUK
Kentkart uygulamasının başlamasıyla Gebze otobüslerindeki bozuk para dönemi sona erecek. Kartını araç içindeki vadilatöre okutan vatandaşın seyahat ücreti otomatik olarak düşecek. Kentkart sahibi olan sivil vatandaşlar, Gebze merkezinde yapacağı yolculuğa 1 YTL ücret öderken, öğrenciler 90 kuruşa seyahat edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!