Gebze ile Darıca´yı 187 metrelik köprü birleştirecek

Osman Gazi Tren İstasyonu üzerinden geçecek köprü, bölgedeki araç ve yaya trafiğini rahatlatacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sanayi ve ticari faaliyetler açısından oldukça hareketli bir yapıya sahip olan Darıca`nın doğu bölgesine araçlar için uzun bir üst geçit yapacak. Demiryolu hattının üzerinden geçecek üst geçit sayesinde, Gebze ile Darıca arasında yeni bir köprü ve D-100`e yeni bir bağlantı yolu daha kurulmuş olacak.

NEREDEN NEREYE?
Mevcut durumda Darıca`ya bağlı Aşıroğlu Caddesi`nden gelen araçlar, Sanayi Caddesi`ne dönerek yaklaşık 500 metre uzaklıktaki köprü sayesinde D-100`e bağlanıyor, dolayısıyla bu güzergahtaki trafiğin yükünü artırıyordu. Şimdi ise Aşıroğlu Caddesi ile Gebze`ye bağlı İstasyon Caddesi havadan direk olarak birbirine bağlanacak. Kroma ile Sarkuysan fabrikaları arasından geçecek yol, Osman Gazi Tren İstasyonu`nun üzerinden D-100`e ulaşma imkanı sağlayacak.

YAYALAR DA GEÇEBİLECEK
Darıca Osman Gazi Köprüsü`nün boyu 187, genişliği ise 10 metre olacak. Temeli için 100 beton kazık çakılacak. İnşaat işlemi tamamlandıktan sonra köprünün bağlantı yolları ve yan yollar yapılacak. Devlet Demir Yolları`nın mevcut demir yoluna yeni bir hat ilave etme ihtimali de göz önünde bulundurularak yapılacak üst geçitte, yaya yolu da bulunacak. Böylece demiryolunu aşma konusunda önemli sıkıntılar çeken yayalar da bu sıkıntıdan kurtulmuş olacak.

KAZIKLAR ÇAKILIYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 6 ay içinde içinde tamamlanması hedeflenen çalışmaya start verildi. Müteahhit firmaya bağlı ekipler ilk olarak kazıkları çakacak, ardından kirişler konulacak ve dolgu işlemleri yapılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!