Galeri´den sezona merhaba

Sanat Galerisi`nin sezon açılışına katılan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli`nin bir kültür hazinesi olduğunu ve bu hazine üzerinde oturduklarını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi 2006-2007 sezonunu ‘Büyükşehir Sanat Galerisi Koleksiyonu´ adlı sergi ile açtı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli eski Milletvekili Ömer Türkçakal, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve belediye meclis üyeleri katıldı.

HAZİNE ÜZERİNDE OTURUYORUZ
Serginin açılış konuşmasını yapan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli´nin bir kültür hazinesi olduğunu belirterek, “Bizler şanslı insanlarız. Kocaeli olarak çok değerli kültür hazinelerine sahibiz. Bu büyük kültür mirasının üzerinde oturuyoruz” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, buna örnek olarak da Orhan Mahallesi üzerinde eski döneme ait 25 bin oturma kapasitesi tiyatroyu gösterdi. “İnsanlarımız bilmeden büyük mirasın üzerine yerleşmiş” diyen Başkan Karaosmanoğlu, buranın sit alanı olarak belirlendiğini ve çok kısa bir süre sonra bölge ile ilgili büyük bir çalışmanın başlayacağı müjdesini verdi.

SANAT HERKESİN HAKKI
Sanatın, insanı ve toplumu yaşattığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir olarak sanata ve sanatçıya gereken önem ve değeri göreve geldiğimiz ilk günden beri vermeye çalışıyoruz. Sanatın herkesin hakkı olduğunu düşünüyoruz. İşte sanat galerimiz. Görüyorum ki sanat severler yaz ayları boyunca bu mekanı özlemişler. Sezon boyunca bu çatı altında birbirinden güzel ve anlamlı sergileri izleme fırsatı bulacağız. Sanatın anlamı da herkesi aynı çatı altında buluşturmasıdır” dedi.

SANATI SEVDİRELİM
Çocuklara mutlaka sanatı sevdirmek gerektiğini belirten Karaosmanoğlu, “Güney Kore´de 4-5 yaşlarındaki çocuklara dört şey öğretiyorlar. 1. Spor, 2. Yabancı dil 3. Bilgisayar 4. Bir sanat dalı. Bizler de eğitim sistemimizin içine bunu sokmamız gerek. Sanata gençleri teşvik edelim. Ufkumuzu ve gönlümüzü sanata açalım.” dedi.

40 ESER SERGİLENDİ
Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu sanatseverlerle birlikte bugüne kadar galeride sergi açan amatör ve profesyonel sanatçıların bıraktığı ve 40 adet eserden oluşan koleksiyonu gezdi. Sergi, 30 Eylül 2006 tarihine kadar açık kalacak.

KASK AÇILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği açılışına katıldı. KASK Başkanı Süha Kocaoğlu ve Fotoğraf Sanatçısı Muzaffer Sütlüoğlu tarafından karşılanan heyet, Sütlüoğlu´nun fotoğraflar çalışmasını slayt olarak izledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!