Fuar´a sıkı denetim

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gıda maddesi satan yerleri denetledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, Zabıta Müdürlüğü ile birlikte, Fuar içinde bulunan üretim ve satış yerlerini denetledi. Noksanlıkları belirlenen esnaflar uyarıldı.

ESNAFA UYARI
İnsan sağlığını her şeyden üstün tutan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle Fuar alanı içinde bulunan gıda malzemesi satış yerlerini sıkı takibe aldı. Hem satılan gıdalar, hem işyerlerinin hijyenik ortama sahip olup olmadığı, hem de çalışan personel denetlendi. Denetim sırasında eksikleri tespit edilen işyerlerinin sahipleri uyarılarak, bu eksikliklerin giderilmesi istendi. Restoran türü yerlerin mutfakları ise tek tek incelendi.

HALKIMIZIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirterek, “Büyükşehir olarak halk sağlığına gerekli önemi verdiğimiz gibi, müesseselerin ve esnaflarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla denetimlerimizi yapıyoruz. Bu denetimler hem vatandaşımızın sağlığı için hem de iş yeri sahiplerinin bilgilenmesi adına son derece önemli” dedi. Denetimler sırasında sadece halk sağlığı değil, aynı zamanda işçi sağlığını da ön planda tutan ekipler, iş güvenliği, iş yerlerinin yemekhane, mutfak, tuvalet gibi kullanılan alanlarını da denetliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!