Fuar denetimden geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, açılış hazırlıklarını tamamladığı Fuar`da faaliyet gösteren bütün iş yerlerinde özel denetimden geçirdi. Önceki akşam yapılan denetimlerde, işylerlerinin sağlık koşullarını yerine getirip getirmediği, fiyat konusu gibi kontroller yapılarak, eksiği bulunan işyerlerinin sahipleri uyarıldı.

GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kontrol ve Güvenlik Daire Başkanı Selami Aydın`ın başkanlığını yapılan denetime, Zabıta Müdürü Eyüp Deveci, Zabıta, Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Çevre Daire Başkanlığı ekipleri katıldı.

Bir süre sonra açılacak olan Fuar`da vatandaşların daha huzurlu bir ortamda eğlenmelerini sağlamak amacıyla yapılan genel denetim sırasında, işyerlerinin çalıştırdığı personelin sağlık muayenelerinin yapılıp, yapılmadığı, işletme ve çalışma ruhsatları, yangın söndürme cihazları, mutfakların temizliği, gıdaların hijjenik ortamda korunmaları, mutfak eşyalarının kullanılabilirliği, gürültü ve çevre kirliliği konularında işyerleri kontrol edildi.

“İNSAN SAĞLIĞI ÖNEMLİ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kendileri için en önemli şeyin insan sağlığı olduğunu belirterek, “İnsan sağlığını korumak birinci görevimiz. Bunun için denetimlerimiz işyerlerini huzursuz etmeden, eğlenen insanlara rahatsızlık vermeden zaman zaman denetlemek” şeklinde konuştu. Denetimler sırasında bazı işyerlerinde görülen noksanlıklar tutanaklarla tespit edildi. Bu işyerlerine eksikliklerini gidermek için süre tanınırken, işyeri sahipleri de uyarıldı.