Fransız İtfaiyeciler Birliği`nden Büyükşehir`e eğitim desteği

Tüm dünyada etkin çalışmalarıyla tanınan Fransız İtfaiyeciler Birliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı`nda başlattığı eğitim programını Salı günü tamamlayacak.

“Eğitmen Yetiştirme Programı” adı altında Fransız itfaiyeciler Bernard Marquet, Pierre Marquet ve Dominique Lissandre tarafından verilen eğitime Büyükşehir Belediye itfaiyesinden 10 kişilik bir grup katılıyor. Gönüllü İtfaiyecilerin de yer aldığı eğitim programında katılımcılara, yangın önleme, söndürme, ilk yardım arama-kurtarma gibi temel itfaiyecilik bilgileri veriliyor.

TÖRENLE SERTİFİKALARINI ALACAKLAR
Öte yandan 12 Ocak Çarşamba günü eğitim programına katılan itfaiyeciler için bir sertifika töreni düzenlenecek. Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde yapılacak olan törende eğitim gören 10 kişilik gruba sertifikaları, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ve Fransız eğitmenler tarafından verilecek.

JUNİOR GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ YETİŞTİRECEKLER
Eğitmen Yetiştirme Programına katılan itfaiyeciler de önümüzdeki günlerde “Junior Gönüllü İtfaiyecileri” yetiştirme programını başlatacak. Eğitim programıyla yaşları 9 ile 12 arasında değişen çocuklara temel itfaiyecilik eğitimi verilecek. İlk etapta 30 kişinin eğitileceği kurslara Çocuk Esirgeme Kurumu`ndan çocuklar da dahil edilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!