Feribot yolunda son sürat çalışma

Eskihisar Köprülü Kavşağındaki çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Gebze bölgesinde gerçekleştirdiği en kapsamlı, en büyük ve en önemli ulaşım projesi olan Eskihisar Feribot Yolu Köprülü Kavşağı, yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bölgede trafiğin kesintisiz, hızlı ve güvenli bir şekilde akmasını sağlayacak olan kavşağın, kış mevsimi sert yüzünü göstermeden tamamlanması hedefleniyor.

KAZI VE KAZIK ÇAKIMI
Yapımına kısa süre önce başlanan Eskihisar Köprülü Kavşağı inşaatında kazık çakılması ve kazı çalışmaları birlikte yürütülüyor. İstanbul istikametinden gelen araçların kullanacağı tünel yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlarken, kavşağın doğu kısmında ise kazık çakılması çalışması büyük oranda tamamlandı. Sırada kazı ve dolgu işlerinin tamamlanması var.

TRAFİK AKIŞINI KESMEDEN
Çalışmaların en önemli özelliği, köprülü kavşak inşaatı devam ederken trafiğin akmaya devam etmesi. Yüklenici firmaya bağlı ekipler bu amaçla çalışmaya başlamadan önce yan yolların imalatını yaptı, trafiğin sıkışacağı ve yoğunlaşacağı bölgeleri rahatlattı. İnşaat çalışmalarının seyrine bağlı olarak önümüzdeki günlerde kavşakta trafik düzenlemeleri yer yer değiştirilecek.

75 METRELİK ALT GEÇİT
Sadece Gebze ve Darıca´da oturanların değil, Bursa ve İzmir istikametine gitmek için Eskihisar-Topçular arabalı vapurunu kullanan tüm İstanbulluların güzergahında bulunan köprülü kavşak, tamamlandığında bölgedeki sorunu kökünden çözüme kavuşturacak. Gidiş geliş ikişer şeritten ve bu şeritlerin bağlantı yollarından oluşacak kavşağın alt geçidi 75 metre uzunluğunda, 14 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde inşa edilecek.

PLANLANDIĞI GİBİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, çalışmaların planlanan şekilde devam ettiğini, Eskihisar Köprülü Kavşak yapım işini kasım ayı içinde tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!