Far yüzünden kazalara önlem

Büyükşehir, D-100´e ışık kırıcı cihazlar monte ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hizmet alanı içinde olmamasına rağmen vatandaşın can ve mal güvenliğini için D-100 Karayolu üzerinde önlemler aldı. Kuruçeşme ile Şirintepe Üst Geçidi arasında bulunan orta refüjde, karşıdan gelen araçların ışığının diğer araçları etkilememesi için, beton bariyerlere ışık kırıcı cihazları yerleştirdi.

750 ADET
Karayollarında özellikle gece sürüşleri sırasında araçların farları, karşıdan gelen araçları etkileyerek, sürücülerin görüş alanını etkilemesi, kazalara neden oluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu tür kazaların yaşanmaması için, hizmet alanına girmeyen D-100 üzerinde çalışma başlattı. D-100 üzerinde 75 santimetre ara ile monte edilen ışık kırıcı cihazları araç sürücülerinin geceleri karşıdan gelen araç farlarından etkilenmesini ve kör nokta oluşumunu ortadan kaldıracak. Kuruçeşme beldesinden başlayıp Şirintepe Üst Geçidi`nde son bulan 1 kilometrelik yola ışık kırma cihazlarından 750 adet monte edildi.

“İNSAN HAYATI ÖNEMLİ”
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, vatandaşın can ve mal güvenliğini ilgilendiren konularda her türlü önlemi almayı sürdüreceklerini belirtti. Şeker, “D-100 Karayolu hizmet alanımızda olmasa da biz vatandaşımızı düşünerek bu çalışmayı yapıyoruz. İnsan hayatı bizim için her şeyin önünde gelir” dedi. Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman da yapılan çalışmayı anlatırken, “Bu çalışma Türkiye`de ilk kez yapılıyor. Gece farın göz alması yüzünden yaşanan kazaların önüne geçmiş oluyoruz. Bu hizmetimiz can ve mal güvenliği için çok önemliydi” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!