Ev hanımlarının ürünleri kapış kapış

İlimizdeki bayan belediye meclis üyelerinin öncülüğünde düzenlenen panayırda

Kocaeli sınırları içinde bulunan 44 belediyedeki 27 bayan meclis üyesinin girişimleriyle ilki mayıs ayında İzmit Perşembe Pazarı alanında açılan Türkiye`nin ilk Kadın Emeğini Değerlendirme Panayırı, dün ikinci kez açıldı. Panayırın adresi ise Doğu Kışla`daki Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çadırı oldu.

TARHANA`DAN ATKI`YA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin desteği ile başlatılan projede, tarhanadan dolmaya, atkıdan Kandıra Bezi el işlemesine kadar yiyecekten giyeceğe kadar pek çok ürün panayırda satışa sunuldu. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı panayırda ev kadınlarının getirdiği ürünler adeta kapışıldı. Özellikle yiyecekler büyük ilgi gördü.

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ
Kocaeli genelinde bayan meclis üyelerinin bir araya gelerek ve herhangi bir siyasi parti kimliği gözetmeksizin düzenledikleri panayırın açılışı yoğun ilgi gördü. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Necmettin Kalkan, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Başkan Karaosmanoğlu`nun eşi Behiye Karaosmanoğlu, bayan meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.


 
BAŞKAN KUTLADI
Panayırın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bayan meclis üyelerini kutladı. Bu tür el emeklerinin sergileneceği kalıcı yerleşim mekanlarının yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Bunun için çalışmalar yapmaktayız. Onlar da bu sayede hem üretici konumuna geçer, hem de ev ekonomilerine katkıda bulunur” dedi.

SÜREKLİ OLMASI İÇİN
Kocaeli belediyeleri bayan meclis üyeleri adına konuşan Hasibe Hepdurluk ise gün boyu devam eden panayırın geleneksel hale gelmesi için çalışmalar yapılacağı belirtti. Meclis üyesi Hepdurluk kendilerine katkı ve desteklerini esirgemeyen Başkan Karaosmanoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`na teşekkür etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!