Etlere “Araçlı” Denetim

İl genelinde titizlikle yürütülen et ve et ürünlerin denetimleri bundan böyle tam donanımlı et aracıyla yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi il genelinde yürüttüğü et denetimlerini bundan böyle tam donanımlı “Et Denetleme Aracı” ile yapacak. Denetimler sırasında insan sağlığına zararlı bulunan et ve et ürünleri bu araca konarak gerekli birimlere götürülecek. Araçta sürekli olarak iki veteriner hekim görev yapacak.

SOĞUTUCU BÖLÜMÜ VAR

Veteriner Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak olan aracın arka bölümünde paslanmaz soğutucu bir bölüm yer alıyor. Toplanmasına karar verilen etler bu bölümdeki çengellere asılacak. Etler soğuk zincirleri bozulmadan mezbaha ya da berteraf edilmek üzere İZAYDAŞ tesislerine taşınacak.

DENETİMLER RAHATLAYACAK

Konuyla ilgi açıklama yapan Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, “Denetimler sırasında el koyduğumuz etlerin saklanabilmesi için böyle bir araca ihtiyaç vardı. Kaçak kesilen etin damgalanması için hemen mezbahaya götürülmesi gerekiyor. Bu arada etin soğuk zincirinin de bozulmaması önemli bir unsur. Aracımız sayesinde artık bu tip etleri bozulmadan mezbahalara taşıyabileceğiz. Aynı şekilde bozuk etleri de bertarafı için İzaydaş tesislerimize götüreceğiz. Araç, özellikle yaz aylarında önemli görev yapacak” dedi.

KAÇAK KESİMLERİ BİLDİRİN

Öte yandan Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan kaçak kesimlerin kendilerine bildirilmesi konusunda yardım istedi. Yetkililer kaçak kesilen etlerin hijyen ve sağlık kurallarına uymadığına dikkat çekerek bu tip kesimlerin 321 13 48 numaralı telefonlara bildirilmesini istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!