Eskihisar Kavşağı için 688 kazık

İnşaat tam gaz ilerliyor. Başkan Vekili Şeker tempodan memnun

Sadece Gebze ve Darıca sakinlerinin değil, Topçular arabalı vapuru ile Bursa istikametine geçmek isteyen İstanbulluların da yoğun olarak kullandığı Eskihisar kavşağında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan köprülü kavşak çalışması tam gaz sürüyor. Müteahhit firmaya bağlı ekipler, yapılacak kavşak için 700´e yakın kazığın çakılması işlemini tamamladı.

İLK 25 METRE ORTAYA ÇIKTI
Dört yönden akan trafik nedeniyle eskiden araç sürücülerinin en az 5-10 dakika beklediği bölgede çalışmalar, üç ana bölümde gerçekleştiriliyor. 75 metre uzunluğundaki ana tünelin ilk 25 metrelik bölümü ortaya çıktı. 14 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğindeki battı-çıktının genel görüntüsü bu haliyle bile görenleri hayli etkiliyor. İkinci 25 metrelik alanda ise toprak çekme işlemine başlandı. Bu arada yan yol bağlantı çalışmalarında da önemli mesafe elde edildi.

ŞEKER: BÜYÜK PROJE
Bölgedeki çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker de ekiplerin temposundan hayli memnun. Müteahhit firma yetkililerinden son durum hakkında bilgi alan Şeker, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Gebze´de gerçekleştirdiği en önemli ulaşım projesi olan Eskihisar Köprülü Kavşağı, bölgenin en önemli ulaşım sorunlarından birini ortadan kaldıracak. Battı-çıktı olayı ile feribotu kullanmak isteyen otomobiller, şehir içi trafiğine hiç girmeden ulaşımlarını sağlayabilecek” dedi.

KASIMDA BİTECEK
Müteahhit firma yetkilileri ise, çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğini, Eskihisar Köprülü Kavşağının şartname tarihi olan kasım ayından önce bitirilebileceğini ifade etti.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!