Eski karpuz haline yeni yüz

Yazın karpuz satılan alana 46 adet modern sundurma yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit halinin önemli sorunlarından biri olan karpuz satış alanını İzmit`e yakışır bir hale getirmek için başlattığı çalışmaları tamamladı. Eski alanda yapılan yeni dükkanlar, önümüzdeki günlerde hal esnafına teslim edilecek.

56 SUNDURMA DÜKKAN
Büyükşehir Belediyesi, 10 dönüm üzerine kurulan eski karpuz halinin bulunduğu bölgeye, her biri 60 metrekareden oluşan 56 adet sundurma dükkan yaptı. Kış sezonunda boş sandıkların istiflenmesi, yaz sezonunda ise karpuz satışı için kullanılacak olan dükkanların inşaatının bitmesinin ardından, Büyükşehir`e bağlı ekipler zemini de sıcak asfaltla kapladı. Ve ortaya yepyeni bir görüntü çıktı.

MÜŞTERİLER DE RAHAT EDECEK
Bugüne kadar açık alanda ve derme çatma barakalarda karpuz satışı yapan esnaf, artık rahat edecek. Modern sundurmalarda karpuz satışı yapma ve boş sandıklarını güvenli bir şekilde depolama imkanına kavuşacak. Büyükşehir Belediyesi Haller Müdürü Avni Bağdır, sundurmaların sadece esnafı değil müşterileri de rahatlatacağını söyledi.